Znate li i da zubi mogu – ostariti? Evo zašto te kako to spriječiti! - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Znate li i da zubi mogu – ostariti? Evo zašto te kako to spriječiti!

Čak 90% stomatologa slaže se da zubi i desni ne moraju ostariti, no svojim navikama baš tome ne pridonosimo. Zube je moguće održati mladima i zdravima oralnom higijenom i zdravim navikama. To nas uče još od malih nogu, no svojim lošim navikama često ne radimo za dobrobit našeg zdravlja. Stručnjaci…

Čak 90% stomatologa slaže se da zubi i desni ne moraju ostariti, no svojim navikama baš tome ne pridonosimo.

Zube je moguće održati mladima i zdravima oralnom higijenom i zdravim navikama. To nas uče još od malih nogu, no svojim lošim navikama često ne radimo za dobrobit našeg zdravlja.

Stručnjaci upozoravaju i na tri stvari koje možda niste znali o zubima, a koje će doprinijeti zdravlju naših zuba i blistavom osmijehu:

  1. Zubni konac nije samo za zube. Zubari preporučuju čišćenje zuba između zuba, ali i sve do zubnog mesa, gdje se mogu zavući bakterije.
  2. Žvačite samo gume za žvakanje bez šećera jer, osim što šećer uzrokuje karijes (što je loše), žvakanje potiče stvaranje sline (što je dobro jer ona djeluje antibakterijski). 
  3. Bijelo vino jednako je loše za zube kao i crno. Jer i ono sadrži kiseline koje oštećuje zubnu caklinu i tako čine zub osjetljivijima na mrlje.

Mens Health

Danas objavljeno

Brze pizza kiflice bez kvasca

Vanja A

Sušeno voće je idealan izbor za jesen i zimu

Vanja A

Savjeti iz Hemofarma za Svjetski dan srca

Vanja A

Ostavite komentar