Znatan porast zaraženih virusom korona u Podgorici - BIGportal.ba
Region Vijesti

Znatan porast zaraženih virusom korona u Podgorici

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti pozvalo je građane Podgorice da se sa posebnom pažnjom odnose prema opasnosti koju nosi dalja lokalna transmisija virusa korona, te da bez izuzetka poštuju propisane mjere.

Ovo tijelo je večeras na sjednici analiziralo epidemiološku situaciju u Crnoj Gori, posebno u glavnom gradu, u kojem je konstatovan znatan porast broja novootkrivenih slučajeva zaraženosti novim virusom.

Sagledavajući najnovije podatke o novim slučajevima infekcije, konstatovano je da se transmisija uglavnom proširila u populaciji mlađih i sredovječnih osoba, saopšteno je iz Službe Vlade Crne Gore za odnose sa javnošću.

  • U vezi sa tim je odlučeno da u narednom periodu posebna pažnja bude posvećena starijoj populaciji kao najranjivijoj kategoriji – navodi se u saopštenju.

Konstatovano je da postoje pojedinačni slučajevi kršenja mjera u ugostiteljskim objektima i javnom prevozu.

  • Nadležne službe zadužene su da pojačaju kontrole, posebno kada je riječ o obavezama nošenja zaštitne maske i održavanja fizičke distance – ističe se u saopštenju.

Nacionalno koordinaciono tijelo je dalo saglasnost Ministarstvu zdravlja da produži na još sedmicu primjenu mjera donesenih 25. juna za opštinu Rožaje, kao i primjenu mjera za opštinu Gusinje.

  • Mjere se na području opštine Rožaje produžavaju do 22. jula, a u opštini Gusinje do 24. jula – navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Danas objavljeno

Približili se Singapuru: Za 24 sata

M.

Odustaju od nuklearnog oružja? “Završavamo posao i bez njega”

M.

Uhapšeno lice zbog iskorištavanje djece za pornografiju

M.

Ostavite komentar