Znamo za Bezosa, Gejtsa, Maska, a koje su to najimućnije američke porodice? - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Znamo za Bezosa, Gejtsa, Maska, a koje su to najimućnije američke porodice?

Pedeset najbogatijih porodica u zemlji posjeduje bogatstvo vrijedno čak 1,2 biliona dolara, a mi za vas izdvajamo 10 dominantnih

U javnosti se više govori o najbogatijim pojedincima, nego o samim porodicama. Tu, pre svega, mislimo na Džefa Bezosa (Amazon), Ilona Maska (Tesla, SpaceX), Bila Gejtsa i ostale koji broje milijarde.

Međutim, malo ko zna koje su to porodice iz SAD sa “devet nula” u banci. Upravo ovom temom pozabavio se portal “HowMuch”, na kojem se ističe da 50 najbogatijih porodica u zemlji poseduje bogatstvo vredno čak 1,2 biliona dolara.

Uglavnom je reč o porodicama sa dugom tradicijom u nekom biznisu i nasleđem, a poredak koji navodi pomenuti portal prelazi okvire samih pojedinaca u porodici. Umesto toga, odnosi se na bogatstvo više generacija ili proširenih porodica.

Na prvom mestu je porodica Walton (Walmart), sa 247 milijardi dolara, dok drugu poziciju zauzima porodica Koch (Koch Industries), sa 100 milijardi dolara. Sledi Mars familija (Mars Inc.), koja poseduje oko 94 milijarde dolara, dok je na 4. mestu Cargill-MacMillan porodica (Cargill Inc.), sa vrednošću od 47 milijardi.

Peto mesto pripada porodici Lauder (Estee Lauder), koja ima ukupno 40 milijardi dolara, a tri milijarde manje poseduje porodica S.C. Johnson (SC Johnson). Dalje se nižu sledeće američke familije: Edward Johnson (Fidelity) sa 36 milijardi dolara, Cox (Cox Enterprises) sa 34,5 milijardi dolara.

Na poslednja dva mesta, od deset, jesu porodica Pritzker (Hyatt Hotels), sa 32,5 milijardi dolara, i Newhouse porodica (Condé Nast) koja poseduje 30 milijardi dolara.

Izvor: Telegraf

Danas objavljeno

Ko je skinuo Dvejna Džonsona sa trona?

Zeljka

Oglasila se supruga Aleka Boldvina

Zeljka

Roboti na točkovima počeli da dostavljaju poštu u Moskvi

Zeljka

Ostavite komentar