10. Aprila 2020.

“Znam da se mnogi pitaju kako je Rađa ušao u Kuću slavnih pre Kukoča”

Big Portal

On smatra da je to samo pitanje vremena.

“Kao prvo, ova godina je bila izuzetak zbog tragično preminulog Kobija Brajanta. Kada sam ja ulazio u Kuću slavnih pravilo je bilo da treba da prođe pet godina od poslednje utakmice, ali to je pravilo, smanjeno na svega tri godine. Ali, ono što treba da se kaže je da uopšte nije upitno da li će Kukoč ući u Kuću slavnih, nego je samo pitanje kada”, rekao je Novosel.

Novosel podseća da je bilo nekih igrača koji su tek iz desetog pokušaja ušli u Kuću slavnih.

“Kukoč nije imao sreće što je ušao samo jedan sa internacionalne liste, a to je dugogodišnji sekretar FIBA Patrik Bauman. U moje vreme, kad sam ja uvršten, ušli smo nas dvojica internacionalaca”, dodao je Novosel.

Novosel je u svojoj karijeri trenirao između ostalog Krešimira Ćosića, Dražena Petrovića i Tonija Kukoča, ali ne može da se odluči ko je najveći.

“Stalno ponavljam kako je za mene Krešo Ćosić najbolji igrač na svetu svih vremena, ali izvan Amerike. Dražen Petrović je daleko najpopularniji od njih trojice i naravno takođe vrhunski igrač, a Toni Kukoč je naš najtrofejniji igrač koji je u karijeri osvojio sve što se može uključuju tri titule prvaka Europe i tri NBA prstena”, istakao je Novosel.

Mnogi se pitaju zašto je Dino Rađa uvršten u Kuću slavnih pre Tonija Kukoča.

“Znam da se mnogi pitaju kako to da je Dino Rađa uvršten pre Kukoča? Rađa je ipak četiri sezone igrao za Boston Celticse, najtrofejniji NBA klub koji je u SAD-u institucija. A ako govorimo o individualnom učinku neću reći ništa novo nego da su bili vrhunski igrači”, zaključio je Novosel.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare