"Znam da je posao u toku. Spremni smo" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Znam da je posao u toku. Spremni smo”

Moskva je spremna da poveća izvoz đubriva i da radi sa apsolutno svim partnerima u toj oblasti, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

“Spremni smo da ovaj posao proširimo sa svim partnerima bez izuzetka”, rekao je Putin na sastanku sa šefom Komisije za proizvodnju i trgovinu mineralnih đubriva (RSPP) Dmitrijem Mazepinom, prenosi TASS.

On je dodao da je situacija na svetskim tržištima đubriva dobro poznata čak i laicima.

“Uralhem grupa je jedan od najvećih svetskih proizvođača i azotnih i kalijumovih đubriva i amonijaka. Znam da je posao u toku uprkos veštačkim preprekama koje stvaraju određene zemlje. Takvi postupci samo pogađaju globalno tržište”, rekao je ruski predsednik Mazepinu.

Više od 400.000 tona ruskog đubriva blokirano
Više od 400.000 tona ruskog đubriva blokirano je do sada u evropskim lukama zbog zapadnih sankcija, saopštio je šef ruske Komisije za proizvodnju i trgovinu mineralnim đubrivima (RSPP) Dmitrij Mazepin na sastanku sa predsednikom Vladimirom Putinom.

“Glavni problem verovatno predstavlja činjenica da je velika količina đubriva zamrznuta u evropskim lukama. Uralhem je imao 262.000 tona blokiranog đubriva u lukama u Estoniji, Letoniji, Belgiji, Holandiji, Akron 52.000 tona, a EuroHem skoro 100.000 tona“, rekao je Mazepin, prenosi agncija Tass.

On je dodao da je Komisija RSPP-a pokušala da reši problem na mnogo načina kako bi obezbedila isporuku đubriva namenjenog tržištima u razvoju, uključujući Afriku.

Danas objavljeno

Zemljotres na granici Turske i Irana

M.

Prijedor: Muškarac izboden na smrt, pronađen pored puta

M.

Djevojka (29) pronađena mrtva u stanu u Kozarskoj Dubici

M.

Ostavite komentar