8. Augusta 2020.

Zlokobni seksualni predatori holivudske industrije

Big Portal

Producent koji je poznatiji kao Ditejl radio je za Bijonse i repera Lil Vejna kao i druge poznate zvezde, a pored toga osvojio je i Gremija za Bijonsinu pesmu “Drunk In Love” za najbolju Rnb pesmu i najbolju Rnb izvedbu na sceni za 2015. godinu.

Kako prenose strani mediji, on je optužen za 15 seksualnih napada, koji su se navodno dogodili između 2010. i 2018. godine, a kaucija da se brani sa slobode iznosi 6,3 miliona dolara.

Inače, prošlegodine jedna manekenka i pevačica je pobedila u parnici vrednoj 15 miliona dolara u Los Anđelesu, kada ga je optužila sa silovanje i zlostavljanje.

Na listu se može dodati i poslavljeni glumci Džejms Franko i Robert de Niro, za koje se navodi da su uznemiravali nekadašnju asistentkinju Čejs Robinson i nekadašnje studentkinje, a od prošle godine i glumice Saru Titer-Kaplan i Toni Gaal.

Foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

Mnogi od njih negirali su ovakve optužbe navodeći banalne razloge poput onih da se ne sećaju dotičnih osoba, ili da se takve stvari jednostavno nisu dogodile, a sud je u više navrata otvarao krivične postupke i pokrenuo istragu u vezi optužbi, ne želeći da olako odbaci postupke.

Jedna od najnovijih optužbi za zlostavljanje na radu stiže i na račun voditeljke Elen Dedženeris, kojoj se pripisuje toksična atmosfera na radu, rasno, rodno i seksualno zasnovano nasilje.

U tvrdnje njenih bivših zaposlenih o maltretiranju uključeni su navodi i o rasizmu i uopšte toksičnoj atmosferi. TV kuća “Warner Bros” sprovela je internu istragu, koja je pokazala kako optužbe na račun Elen nisu potpuno neutemeljene. Dedženeris je poslala mejl svojim zaposlenima u kome je izrazila žaljenje zbog onoga što se događalo iza scene.

Elen Dedženeres Foto:EPA-EFE/NINA PROMMER

Nedavno je i pop pevač Džastin Biber optužen za silovanje nepoznate devojke koja se predstavlja kao Danijel.

Naime, nepoznati Tviter nalog koji se identifikuje kao Danijel, objavila je seriju Tvitova 20. juna, koji su kasnije obrisani, a u kojima je navela da je upoznala Bibera kada joj je bila dvadeset jedna – dok je pevač imao dvadeset.  Prema njenim navodima, nakon što se Biberov koncert završio 9. marta 2014. godine, on je pozvao nju i nekoliko njenih prijateljica u hotel u kome je odsedao. Navodno ju je odvukao u drugu prostoriju i silovao.

“The Guardian” navodi da nije uspeo da kontaktira Danijel za komentar, a da ona nije javno govorila o pojedinačnim detaljima.

Ove tvrdnje je izvorno negirao Alison Kanje, jedan od članova Biberovog menadžementa, koji je rekao da je Biber te noći odseo u AirBnB-u, a ne u hotelu. Biber je takođe negirao ove tvrdnje, navodeći da je tu noć proveo sa tadašnjom devojkom, pop pevačicom Selenom Gomez.

“Svaka optužba na račun seksualnog uznemiravanja treba da bude uzeta u obzir. Zbog toga moram da se oglasim i da kažem da je ovo apsolutna laž i da je faktički nemoguća”, napisao je Biber na Tviteru.

Izvor: Nova

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare