"Zlato, aerodrom, balkon – čarobno" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Zlato, aerodrom, balkon – čarobno”

Košarkašica Srbije Maja Škorić bila je gost jutarnjeg programa na TV Prva.

Posle sjajnog uspeha i osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, Škorićeva je podelila svoje utiske o tek završenom turniru u Valensiji.

U ponedeljak im je priređen prelep doček na aerodromu i na balkonu Skupštine grade i bilo je zaista lepo videti kako se i ta sportska tradicija nastavlja.

Fenomenalan osećaj. Kako staviti u reči sve te emocije koje su se desile, čarobno, baš je bilo čarobno. Ceo program je bio savršen, potaman, trajalo je koliko je trebalo. Svaki deo i naše predstavljanje i Vidovdan i sve što je bilo. Stvarno smo bili pod utiskom. Nismo znale šta da očekujemo, iskreno. Meni je bilo prvi put na balkonu. Osećala sam više uzbuđenje i radost“, kaže Škorićeva.

Pokazavši medalju zaključila je sa domaćinima programa da je stvarno teška. Našalila se tim povodom.

Teška medalja, valjda zato što se stiče u ovim teškim uslovima“, nasmejala se Maja.

Pre balkona i Skupštine, devojke su imale doček i na aerodromu.

Meni je bilo posebno emotivno. Dočekala me je porodica, komšiluk, najbliži ljudu, došli su svi. Isto je vilo emoitvno. Stvarno prelepo, bilo je puno vaših kolega, hvala svima na medijskoj podršci“.

Utisak je da su se i mediji pomalo ogrešili o naš tim jer su veću pažnju počeli da im daju tek otkako su stigle u četvrtfinale.

Ja mislim da je to nama negde i normalno i prirodno da tek kad napravimo uspeh dobijemo pažnju, ali to nije nešto o čemu mi preterano razmišljamo. Pogotovo u tim uslovima gde je sav fokus da se ostvari cilj. Hvala vam i na tolikoj pažnji, nadam se da ćete sada biti uz naš više“, dodala je Škorić.

Uslovi na takmičenju nisu bili laki, pre svega zbog pandemije.

Sigurno da jesu vanredni uslovi, dugo smo pod tim. To se odrazilo i na sport, ali nama je donelo dobro. Balon, karantin, gde nema kontakta sa ljudima, gde ne smemo da izlazimo, gde je naše kretanje od hotela do hale i da je jedina sloboda koju imamo to da izađemo ispred hotela u Valensiji gde može sunce da nas obasja, da osetimo onaj lep vetrić. To nam je sva sreća bila, a pored toga bili smo stalno zajedno, tu je naš timski duh postao jači, nismo se razdvajali. Što su uslovi bili gori, mi smo bili bolji.”

Osvrnula se i na suđenje koje je u momentima bilo skandalozno.

Ne poremeti nas, nam je sve to podstrek! Ja kažem, mi uvek radimo na inat, najčešće, koliko god su hteli da nam odmognu, nama je to pomoglo. Mi smo to radile iz inate, “vi ćete nama, e pa ne može“!

Rekla je koju reč i o tome šta im je selektorka Marina Maljković rekla pre finala sa Francuskinjama.

To bolje nju da pitate, da ne otkrivam njene metode motivacije. Ništa, rekla je, ‘tu smo, stigli smo, bilo bi baš glupio da ne ugrabimo ovu priliku!’ Da, ona je vrlo stroga. Ona ima svoje metode kako da nas motiviše. Kritikom da nas podstakne da budemo još bolji. I to je donelo rezultat. Ona sam tim nastavlja, ne popušta ni najmanje. Mi se nikada ne posvađamo. Moram da istaknem da je ovog leta atmosfera bolja nego ikad. Možda zbog uslova, posle sezone gde je bilo napornije, mučnije, svega je stvarno bilo. Jedva smo čekale da budemo zajedno, beskrajno smo uživale. Nikakvih varnica nije bilo, stvarno smo se držale zajedno“.

Nema mnogo vremena za odmor, uskoro kreću pripreme za Olimpijske igre.

Pripreme se samo nastavljaju, počele su od priprema za evropsko. Imamo par dana, da regenerišemo telo. Nećemo na more, teško je sad. Imamo samo par dana da se svima javim, obiđemo najmilije. Posle OI ćemo da se odmorimo, pre nego što krene sezona“, otkrila je Škorić.

Osvrnula se i na taj pritisak koji je posle ovakvog uspeha neminovan.

Samo nastavljamo, mi smo u mašineriji, idemo samo napred. Kako vi očekujete, tako isto i mi. Kad se napravi jedan uspeh prirodno je da se to nastavi. Možda ima malog pritiska, ali nam je to samo podstrek. Da obećavamo nećemo, ali sigurno ćemo se potrditi da damo svoj maksimum. Nismo sa Marinom pričali o tome, kad se vratimo, biće sigurno sastanak na tu temu“.

Za kraj, pitali su je i da prokomentariše Tvit koji se odnosio na odluku Nikole Jokića da ne igra ovog leta.

Jedan od razloga bio je i taj što mu je supruga trudna, dok je jedna od košarkašica rešila da igra tri meseca posle porođaja.

Škorićeve kaže da svako ima svoje razloge i da ne želi da ulazi u to zašto je Nikola tako odlučio, jer on zna najbolje.

Znam na koga mislte, želim samo da istaknem da je Jelena uradila nešto neverovatno. Ne želim da ulazim u ničije odluke, svako ima svoje lične razloge, ne bismo nikog da kritikujemo. Kad se postave viši ciljevi, to je iznad nas. Kad idete srcem, svom voljom, onda i telo prati, kad je um fokusiran na jedno, zaboravi se na umor. Ima dana kad ne možemo da se pomerimo posle treniga, ali tolika je energija između nas dai ne razmišljamo o umoru. Ako nas neko pita kako ste, kažemo, ništa nam ne fali”.

Na kraju, rekla je da devojke prate i muški tim.

Pratimo sve pomalo i bodrimo ih. Nek im je sa srećom, držimo im palčeve“, pručila je na kraju gostovanja Maja Škorić.

Danas objavljeno

Laka pobjeda Novaka

Zeljka

Kostić i Vlahović igraju meč sezone, a tek je oktobar

Zeljka

Arsenal želi novog Modrića – cijena 60 miliona

Zeljka

Ostavite komentar