11. Novembra 2021.

Zlatni volan – nagrađeni Cupra i Mokka

Big Portal

Mokka-e nastavlja Opelov uspešan niz kada je u pitanju ova nagrada. Već prošle godine, električna Opel Corsa-e donela je “Zlatni volan”u Riselshajm. Posle Ampere-e 2017 i Corse-e 2020, Mokka-e je sada treći električni model i takođe prvi Opelov SUV koji osvaja ovu prestižnu titulu. Električna vozila sa znakom munje elektrifikuju eksperte i čitaoce magazina AUTO BILD i BILD am SONNTAG baš kao i svoje kupce.

“Naša Opel Mokka-e je sve samo ne obična, i dokazala je to ponovo kao ovogodišnji ‘Zlatni volan’”, rekao je CEO Opela Uwe Hochgeschurtz na sinoćnoj ceremoniji dodele nagrada u Berlinskom Axel Springer Hausu. “Sa najsavremenijim tehnologijama i beskompromisnim dizajnom, Mokka-e čini e-mobilnost zabavnom na svaki način. Veoma smo srećni što naši korisnici, čitaoci magazina AUTO BILD i BILD am SONNTAG, kao i stručni žiri, vide ovaj automobil na isti način kao mi.”

Na dodeli nagrade Zlatni volan 2021.godine u Berlinu brend CUPRA je osvojio nagradu u čak tri kategorije, čime je postao najuspešniji brend na jednom od najvažnijih svetskih takmičenja u automobilskoj industriji.

CUPRA Leon osvojio je Zlatni volan u kategoriji „Mali i kompaktni automobili“, dok je CUPRA Born, prvi potpuno električni model brenda, osvojio prvo mesto u kategoriji „Mali i kompaktni električni automobili“. Kao kruna uspeha, CUPRA Formentor VZ5 od 390 KS došao je na prvo mesto u„SUV” kategoriji.

„Pre tri godine, grupa entuzijasta je imala san da stvori potpuno drugačiji brend. Formentor VZ5 je pravi pokazatelj šta je CUPRA sposobna da postigne u svetu automobilizma. Trke su utkane u DNK CUPRA brenda a plan nam je da nastavimo istim putem sa našim budućim električnim modelima: CUPRA Tavascan 2024.godine i modelom CUPRA Urban Rebel 2025.godine. Ove nagrade nam daju vetar u leđa i dokazuju da sve više kupaca želi da se pridruži klubu ljubitelja brenda CUPRA.” izjavio je Wayne Griffiths, izvršni direktor CUPRA.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare