Zlatni sportisti se vratili: Milica, Tijana i Mikec stigli u Beograd - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Zlatni sportisti se vratili: Milica, Tijana i Mikec stigli u Beograd

Osvajači olimpijskih medalja na Igrama u Tokiju – taekvondoistkinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović, kao i strelac Damir Mikec, doputovali su u četvrtak ujutru u Beograd.

Foto: D. B. / novosti.rs

Osvajače olimpijskog zlata, srebra i bronze na beogradskom aerodromu dočekali su rodbina, prijatelji, predstavnici saveza i klubova uz ovacije, aplauze, balone, srpske zastave i muziku.

Dočekao ih je i ministar sporta Vanja Udovičić, kao i mnogobrojni predstavnici medija.

“Meni je sve toliko poznato i toliko strano. Ovo su mi treće Olimpijske igre, niko nikada nije osvojio zlato posle devet godina”, počela je Milica Mandić.

“Mi smo verovali i borili se za to. Emocije se još nisu slegle, ne mogu da verujem da sam ja nosilac dva olimpijska zlata.”

Njena naslednica Tijana Bogdanović dodala  je da je veoma srećna zbog bronze u Tokiju.

“Svesna jer, kada smo kretali, znali smo veličinu i značaj turnira na koji smo otišli. Srećna sam i zadovoljna zbog bronze, to je veliki uspeh i mislim da svi treba da budemo ponosni”, kazala je da jeTijana Bogdanović.

Ona je turnir započela porazom u prvom kolu, ali se vratila i u repesažu stigla do novog odličja.

“Naravno da mi se svet srušio kada sam izgubila prvu borbu, ali sam imala vremena da se isplačm i nastavim dalje. Srećna sam zbog ove bronze i što imam medalje sa svoja prva dva učešća na Olimpijskim igrama”, dodala je Bogdanovićeva.

Foto: D. B. / novosti.rs

Milica Mandić

“Meni je sve toliko poznato i toliko strano. Tako sam se i osećala na OI. Znali smo koliko smo spremni. Pritisak je uvek bio tu, ali smi naučili da se nosimo sa njim. Nerealno mi je kada izgovorim da sam dvostruki osvajač zlata”.

“Sada se osećam na vrhuncu karijere. Mislila sam da neću moći više puta da ponovim ovaj uspeh. Vreme je fa predahnem. Nisam spremna za novi olimpijski ciklus. Tada ću imati oko 34 godine. Vreme je za pauzu. Trenutno ne bih mnogo razmišljala o budućnosti. Volela bih da uživam u ovom momentu do kraja”,
 rekla je Mandićeva dok je suzdržavala suze.

Tijana Bogdanović

“Svesna sam rezultata koji smi napravili. Kada smo kretali znali smo veličinu ovog turnira. Zadovoljna sam bronzom. Nema razloga da budemo tužni. Kada sam izgubila prvu borbu ceo svet mi se srušio, ali imala sam vremena da se isplačem. Imam dve medalje na Igrama i time sam zadovoljna”.

Danas objavljeno

Objavljen novi termin zaostalog meča Zvezde i Fenerbahčea

Vanja A

Zverev o Đokoviću, pa šokirao: Ne testiraju nas

Vanja A

ATP poslao dopis: Đoković bez Rolan Garosa ako se ne vakciniše

Vanja A

Ostavite komentar