Zlatni retriver oborio Guinness svjetski rekord za najviše teniskih loptica u ustima - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Zlatni retriver oborio Guinness svjetski rekord za najviše teniskih loptica u ustima

Mnogi psi vole da se igraju s lopticama, ali postoji jedan zlatni retriver u New Yorku, koji ne može sakriti svoju ljubav prema lopticama.

Zlatni retriver Finli može istovremeno da drži šest teniskih loptica u ustima, što mu je osiguralo Guinnessov svjetski rekord za “najviše teniskih loptica koje pas drži u ustima”.

Teniske loptice su posebno primamljive za razigrane pse poput zlatnog retrivera Finlija. Finli je počeo da pokazuje svoju ljubav prema teniskim lopticama kada je bio štene, a počeo ih je nositi u ustima kada je imao 2 godine. Prvi put je primjećen sa šest loptica u ustima 2017. godine, ali je tek nedavno nagrađen za svoj impresivan podvig.

Foto: instagram.com/finnyboymolloy

“Moj tata bi mu bacio tenisku lopticu, on bi je uhvatio, ispustio, a onda čekao da moj tata baci drugu”, prisjeća se njegova vlasnica Erin Molloy. “Umjesto da vrati samo jednu lopticu mom tati, on je vratio svih šest! Već neko vrijeme, Finli je skupljač loptica!”.

Foto: instagram.com/finnyboymolloy

Kada je Molley shvatila da je prethodni rekord bio pet teniskih loptica, koje je držao u jednom trenutku pas u ustima, (koji je postavio zlatni retriver po imenu Augie 2003. godine), odlučila je da Finlijevo postignuće prijavi u Ginisovu knjigu rekorda. Zaslužnom psu je dodijeljena titula, a čak je sa komšijama imao svoj pseći party “pawty” da proslavi svoj rekord.

Foto: instagram.com/finnyboymolloy

Izvor: mymodernmet.com

Danas objavljeno

Knjiga pozajmljena pre 111 godina konačno vraćena biblioteci

Vanja A

Da li ste čuli za “ljudske budilnike”, oni su budili radnike nekad u Irskoj i Britaniji!?

Vanja A

Inspiracija za promjenu: 15 slavnih žena s najboljim šiškama svih vremena

Vanja A

Ostavite komentar