Zlatne košarkašice stigle u Beograd - BIGportal.ba
Košarka Sport

Zlatne košarkašice stigle u Beograd

Košarkašice Srbije, evropske šampionke, stigle su u Beograd.

Naše zlatne košarkašice su stigle na aerodrom “Nikola Tesla”, gde im je napravljen doček.

Avion sa nacionalnim timom Srbije sleteo je na Beogradski areodrom u 14:55, čarter letom iz Valensije. U 20h će biti organizovan i doček ispod balkona Starog dvora, odnosno Skupštine Grada Beograda.

Nekadašnji reprezentativac Srbije Nenad Krstić podelio je cveće košarkašicama.

Na dočeku na aerodromu je bio i predsednik KSS Predrag Danilović.

“Mi još nismo svesne šta smo uradile i utisci se nisu slegli. Ovde nas čekaju ljudi, porodica i prijatelji. Uradile smo veliku stvar. Čekaju nas OI, a ja sam presrećna i ponosna na celu ekipu“, rekla je Aleksandra Crvendakić i nastavila:

Nijedna utakmica nije bila laka, svaka je bila teška, ali protiv Španije u četvrtfinalu je bila najteža. Uvek smo gubile od njih, a sada smo konačno pobedile“.

Da li je bilo slavlja?

“Posle takve utakmice ne možeš da spavaš. Proslavile smo kako treba i još ćemo da slavimo. Mi smo takvi, uvek znamo kako da proslavimo i kako da se proveselimo“.

Šta da očekujemo na OI?

Tek smo završile EP, ali imamo OI u glavi. Uvek ćemo dati sve od sebe i ostaviti srce na terenu. Uvek se borimo i dajemo maksimum i medalja dođe uvek sama od sebe“, završila je Aleksandra u izjavi za Tanjug.

Govorila je i kapiten Jelena Bruks.

“Utisci su fenomenalni, ne odvajam se od trofeja od utakmice sinoć. Spavala sam sa njim. Ovo je fenomenalan uspeh za sve, za celu našu naciju. Opet smo donele zlato u Beograd“, kaže Jelena.

Teške su bile utakmice.

“Uz svako poštovanje Francuskoj, pored Grčke je ta utakmica bila najlakša. Jedino smo te dve utakmice uradile kako treba, bez greške od početka do kraja. Hvala Bogu da je to bila finalna utakmica i da je bila lako. Protiv Belgije i Španije je bilo teško, teško je bilo i fizički i psihički. Mnogo smo trenirale i znale smo da možemo“.

Utiske je iznela i Tina Krajišnik.

“Velika sreća, ponos… Imale smo nešto što nijedan tim nije imao, energiju i povezanost, veru, vera je dala rezultat. Osvojile smo zlato bez poraza. Moramo da budemo presrećne i da se radujemo“:

Večeras je proslava.

“Sve je isplanirano i jedva čekamo“, rekla je Tina Krajišnik.

Ivon Anderson je pevala himnu sa novinarom Tanjuga na aerodromu, što je bilo veoma zanimljivo.

Danas objavljeno

Pauza, kakva pauza? Đoković brutalan u povratku!

Vanja A

Skandal bez granica: Srpske sudije i FSS izbrisali Mažića

Vanja A

Federer: Đoković nanio više bola nego Nadal

Vanja A

Ostavite komentar