Život Šeron Tejt – hipi ikona ubijena dve nedelje pred porođaj - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Život Šeron Tejt – hipi ikona ubijena dve nedelje pred porođaj

Briljantna glumačka karijerija čekala je ovu plavušu vanserijske ljepote, govorilo se šezdesetih.

Lepotica i hipi ikona – Šeron Tejt je rođena je 1943. godine u Teksasu. Još kao beba, sa šest meseci, učestvovuje u izboru mis i pobeđuje. Govorili su da je plenila lepotom, pa su joj još kao tinejdžerki predviđali blistavu budućnost. Šezdesetih, na vrhuncu popularnosti, postaje hipi ikona – moderna, slobodna, drugačija. Kao i veći deo mladih tog doba, konzumira opijate, posećuje žurke, brzo sklapa prijateljstva. Baš tako ulazi u svet kinematografije.

Glumicu je čekala briljantna karijera

Glumica u usponu – Na početku karijere, Šeron Tejt glumi u nekoliko filmova B kategorije. Počinje da radi na sebi, uzima časove glume, pevanja, plesa. Uskoro stižu i ozbiljnije ponude, pa tako mlada Šeron 1967. dobija glavnu ulogu u filmu “Bal vampira”, koji režira Roman Polanski. Iste godine, glumi u filmu “Dolina lutaka”, a za tu ulogu dobija nominaciju za Zlatni globus kao zvezda u usponu. U kultnom hororu “Rozmarina beba” izmiče joj glavna uloga, koju je dobila Mija Ferou, ali sporednom ulogom ostavlja veliki pečat.

Šeron Tejt i Roman Polanski

Brak sa Romanom Polanskim – Pred snmanje filma “Bal vampira”, Šeron u Londonu na jednoj žurci upoznaje Polanskog i sa njim ulazi u strasnu vezu.  Ona mlada i lepa, on ekscentričan, popularan, slobodnog ponašanja. Praćeni su u stopu. Malo nakon godinu dana zabavljanja, par se venčao 1968. uz veliku pažnju javnosti. Govorilo se čak da je bilo više fotografa nego gostiju. Šeron krajem te godine ostaje trudna. “Želim hipi devojku, a ne domaćicu, a to je Šeron”, govorio je kasnije Polanski.

Krvava noć – Pošto Polanski u Londonu piše novi scenario, da ne bi bila sama Šeron u vilu u Sijelo Drajvu 10050 poziva troje prijatelja. Reč je o Džeju Sebringu, Vojteku Fikovskom i Abigejl Foldžer. Šeron Tejt treba da se porodi za dve nedelje, a za nekoliko dana Polanski dolazi iz Londona.

Pomračenih umova pod patronatom vođe sekte Čarlsa Mensona, troje članova “Porodice” –Suzan Etkins, Patriša Krenvinkel i Teks Votson – ulaze na imanje sa Mensonovom naredbom da ubiju sve koji se u kući nađu. Usput su upucali i momka koji je obilazio imanje. Upadaju u kuću i kreću krvavi pir. Ona i beba izbodeni su 16 puta. Troje prijatelja takođe. Šeron Tejt sahranjena je sa sinom na groblju u Kaliforniji.

Mesto gde su sahranjeni Šeron Tejt i njen nerođeni sin

Brojne spekulacije – Život, ali i smrt glumice prati je mnogo medijskih spekulacija. Od toga da ju je Polanski neprestano varao, do toga da je tokom života u Italiji bila silovana. I oko masakra u Sijelo Drajvu ispletene su brojne teorije. Navodno je baš to imanje izabrano zbog toga što je tu ranije živeo producent koji je odbio da sarađuje sa Čarlsom Mensonom. Takođe, govorilo se da je inspiraciju za zločine Mensonova “Porodoca” pronašla u pesmi “Helter skelter” čuvenih Bitlsa. Menson je svojim sledbenicima govorio da pesma navodi na supremaciju bele rase nad ostalim rasama i apokaliptičnom kraju sveta.

Menson je preminuo 2017. u zatvoru u Americi

“Bilo jednom… u Holivudu” – Tačno pola veka od svirepog ubistva Šeron Tejt i njeno troje prijatelja, reditelj Kventin Tarantino pravi film inspirisan upravo ovim događajem. “Bilo jednom… u Holivudu” je jedan od najiščekivanijih filmova ove godine i prati dešavanja u filmskom centru neposredno pred ubistvo glumice. U Holivudu koji je, kako kaže reditelj, ubistvom Šeron Tejt prestao da postoji. Ulogu Šeron Tejt igra australijska glumica Margo Robi.

Danas objavljeno

Sedmomjesečni sin Kajli Džener još uvijek nema ime

Vanja A

Naučnici otkrili da psi mogu otkriti kada smo pod stresom

Vanja A

Peni iz “Teorija velikog praska”

Vanja A

Ostavite komentar