Život na kružnom toku - „Nemaju dosadne komšije“ - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Život na kružnom toku – „Nemaju dosadne komšije“

Par iz Velsa već 40 godina živi na kružnom toku u Denbiširu. Kuća pripada porodici Hovatson od 1960. godine. Tada o izgradnji kružnog toka nije bilo ni reči, danas on ide oko kuće porodice i prava je atrakcija. Napravljen je 1980. godine.

Kuća bračnog para okružen je sa pet raskrsnica i nalazi se na zaobilaznici u severnom Velsu. Iako se svakodnevno suočavaju sa određenim poteškoćama, par ne želi da se preseli, a njihova priča stigla je i u medije.

Kuća u kružnom toku

Kako je naveo bračni par, oni ne planiraju da se sele sa pomenute lokacije, jer ih za nju vežu lepe uspomene.

„Živimo ovde već 62 godine i imam mnogo lepih uspomena. Živeli smo preko puta. Kada je napravljen kružni tok vozači su često znali da zalutaju. Volimo naš pogled na planine i nemamo komšije koje zanima naša privatnost”, rekao je Enven Hovatson.

Kuća bračnog para je na sredini kružnog toka, a ulaz u kuću je sa jednog od puteva sa kružnog toka.

Do 1960-ih godina postojala je železnička pruga i nije bilo obilaznice ili kružnog toka na imanju koje je i tada bilo u vlasništvu porodice.

„Saobraćaj se odvija samo u jednom pravcu, tako da nije teško izaći, a vremenom se navikneš na buku. Više ne čujem automobile”, rekla je Enven.

„Imamo spektakularan pogled, a na kući su dupla stakla zbog buke. Imamo isti poštanski broj kao i kuće oko nas, pa je dostavljačima teško da poveruju da nam je kuća na kružnom toku”, istakao je Hovatson.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Za tropski ugođaj u stanu, a bez mnogo truda, gajite monsteru deliciozu

Zeljka

Džejson Derulo ne može da se kreće bez štapa: Hoće li se oporaviti do nastupa karijere?

Zeljka

Džejms Kameron otkrio: Ovo je jedini način na koji je Džek mogao da preživi

Zeljka

Ostavite komentar