Živi pored saobraćajne crne tačke – automobili mu 23 puta udarali u kuću - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Živi pored saobraćajne crne tačke – automobili mu 23 puta udarali u kuću

Od 23 automobila koliko ih je dosad udarilo u njegovu kuću, vlasnik kaže da su četiri vozila stigla do kuhinje.

Rej Minter iz San Hozea u Kaliforniji tvrdi da su mu automobili do sada udarili u kuću 23 puta, izveštava San Jose Spotlight. Problemi su počeli ranih 1970-ih, kada je završen put 680.

Izlaz s auto-puta na Aveniju Džekson izgrađen je prekoputa Minterove kuće, a automobili su silazili velikom brzinom. Od 23 automobila koliko ih je dosad udarilo u njegovu kuću, Minter kaže da su četiri vozila stigla do kuhinje.

Takođe je morao da otpiše tri sopstvena (parkirana) automobila jer su stradali u tim sudarima. Jedna od najgorih nesreća dogodila se 2016, kada je ozbiljno oštećena konstrukcija Minterove kuće, a automobil mu je uništen.

Minter se godinama natezao sa gradskim i državnim organima, nadajući se da će pronaći rešenje problema. Tražio je zabranu skretanja udesno iz središnje trake, što navodi kao uzrok većine izletanja sa puta.

Uprkos njegovim pozivima na akciju, ništa se nije promenilo u poslednjih 50 godina. Minter je čak podigao i barijeru, koja se sastoji od metalnih stubova duboko ukopanih u zemlju.

Sazidao je čvrst zid od cigli i postavio veliko kamenje u svoje dvorište radi dodatne zaštite. Ali ni to nije bilo dovoljno jer su se automobili probijali kroz te barijere. Samo pukom srećom Minter i članovi njegove porodice dosad nisu povređeni.

Grad San Hoze je na kraju ipak odlučio da sanira ovaj deo puta i uspori saobraćaj, ali od rešenja neće biti ništa do 2026. godine. To je period u kada će biti odobren novi budžet za javne radove.

B92.

Danas objavljeno

Retro je u modi: Citroen predstavio novi logo

Zeljka

Policajci tokom intervencije nisu mogli da otvore vrata na patrolnoj Tesli, izašli kroz prozor

Zeljka

Spofec Rolls-Royce Ghost Black Badge

Zeljka

Ostavite komentar