Zimska čarolija stigla u srce Banjaluke - BIGportal.ba
Banja Luka

Zimska čarolija stigla u srce Banjaluke

Deset kućica koje su postavljene u parku “Petar Kočić” u Banjaluci dio su zimske čarolije ovogodišnje “Banjalučke zime”, a u njima će biti ugostitelji i izlagači rukotvorina.

Potvrdio je to za “Nezavisne” Vladimir Damjanović, koordinator Sektora za marketing, edukacije i IT komunikacije u Gradskoj razvojnoj agenciji, te dodao da je ove godine nešto manji broj kućica.

“Tu će biti Djed Mraz i 10 kućica, nešto manje nego ranije jer je i park manji, a i zbog epidemiološke situacije smo morali da smanjimo broj, kako ne bi bilo previše ljudi na jednom mjestu”, kazao je Damjanović.

Iz Gradske uprave Banjaluka istakli su da će, osim kućica, ovih dana u srcu grada biti postavljeni klizalište i luna-park, kome se najviše raduju najmlađi sugrađani.

“Tokom narednih dana očekuje nas i kićenje grada novogodišnjim ukrasima, kada će Banjaluka, na radost sugrađana i mnogobrojnih turista, zablistati u duhu praznika”, naveli su iz Gradske uprave Banjaluka.

Damjanović je kazao da su ranije kućice bile postavljene na Trgu Krajine te da ih je bilo više od 20, ali da je njihov broj u međuvremenu smanjen.

“Prijave za zakup kućica su završene, još samo treba da smjestimo izlagače u njih”, dodao je Damjanović.

Dodao je da će se u “Staklencu” održavati kulturno-umjetnički program te da su u toku dogovori i pripreme za ovaj dio manifestacije.

Sadržaji u okviru “Banjalučke zime” biće realizovani u periodu od 1. decembra ove godine do 30. januara naredne godine.

Za realizaciju programa u okviru manifestacije “Banjalučka zima 2021/2022” putem javnog poziva izabrani su izvođači koji su zajednički podnijeli prijavu – “S1” Branko Vukmir i Gradska razvojna agencija.

Oni će realizovati program na Trgu Krajine, i to na prostoru uz hotel “Palas” i Ulicu kralja Petra I Karađorđevića – za postavku klizališta i pratećih sadržaja i na prostoru između RK “Boska” i Gradske tržnice – za postavku zabavnog parka, kao i u parku “Petar Kočić” – za postavku ugostiteljskih i zabavnih sadržaja, odnosno kućica i pratećih sadržaja za zabavu, konzumaciju i promociju.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

Uspostavljen jednosmjerni saobraćaj kroz Lazarevo, Novu varoš i Borik

Vanja A

Radno u Motikama: Počela gradnja 1.600 metara vodovoda

M.

Mnogi čekaju na novi dom: Akcija udomljavanja pasa iz azila još uvijek traje

M.

Ostavite komentar