Žika Jelić do 80. rođendana bez alkohola i cigareta, poželio dobro zdravlje svima - BIGportal.ba
Ex Yu

Žika Jelić do 80. rođendana bez alkohola i cigareta, poželio dobro zdravlje svima

Svako od nas, bilo da je strastveni ljubitelj dobrog zvuka ili neko ko se na pjesmu svjesno ne obazire, barem jednom je osjetio moć koji muzika ima na raspoloženje.

Naučno je dokazano da muzika podstiče lučenje hormona zadovoljstva, ima veliku ulogu u lečenju nekih oblika depresije, primenjuje se u terapiji kod pacijenata sa demencijom, pomaže oporavak ljudi koji su imali moždani udar.Da li i koliko nam muzika olakšava svakodnevnicu i kako pomaže našem zdravlju?

Muzika nam pomaže i kada smo srećni i kada smo tužni, i kada patimo i kada volimo, u svakoj situaciji.Mislim da svako od nas ima svoju omiljenu pesmu koja mu pomaže i kada mu je lepo i kada mu je teško, a i svoj omiljeni bend.

Mnogobrojna naučna istraživanja dokazala su koliko muzik apomaže, kod pacijenata koji se oporavljaju posle operacije, lekari u operacionim salama slušaju muziku.

Doktor za muziku Žika Jelić član „Ju grupe” proslavlja 80. rođendan, a za Dnevnik RTS-a istakao je da muzika kojom se bavi zahteva sto odsto fizičkog angažovanja i rada.

„Nikada se nisam ustručavao da podignem instrumente i da ih ponesem iako imaju popriličnu težinu.Fizički rad i ljubav prema muzici daju rezultat -mojih 80. godina”, istakao je Žika Jelić.

Žika Jelić je na poklon dobio svoj portret od Bojana Đorđevića, koji je nedavno nacrtao celu našu reprezentaciju.

„Moje je zadovoljstvo, moji roditelji i ja slušali smo muziku Ju grupe i velika mi je čast”, rekao je Bojan Đorđević.

RTS

Danas objavljeno

Jedna torba Didi J košta kao dva stana, a na cipelama zlatni Rolex satovi

Vanja A

Tuga u domu Radoša Bajića

Vanja A

Sloba Radanović prisjetio se svog djetinjstva i neostvarenih želja

Vanja A

Ostavite komentar