ŽIĆA I BAJA SU SADA JARE I PAJA: Kamiondžije d.o.o. iz pera Gordana Mihića od 28. decembra na RTS 1 - BIGportal.ba
Ex Yu

ŽIĆA I BAJA SU SADA JARE I PAJA: Kamiondžije d.o.o. iz pera Gordana Mihića od 28. decembra na RTS 1

DVA drugara, malo jača, sede iza upravljača, još od sedamdesetih godina prošlog veka. Ako ste voleli Paju i Jareta, verovatno ćete voleti i Žiću i Baju, koje je osmislio isti pisac – Gordan Mihić. Komedija “Kamiondžije d.o.o.”, sledećeg ponedeljka, 28. decembra, stiže na RTS 1 (20.00).

U 20 epizoda, radnim danima, pratićemo priču o onima koji pokušavaju da se izbore za svoje parče sreće. Reditelj Filip Čolović, svestan budućih upoređivanja, izjavio je da se nada da su uspeli da prenesu osećajnost koju je Mihić nametao i da su napravili modernu socijalnu bajku.

Odmah posle premijerne projekcije dve epizode, u bioskopu “Roda Sinepleks”, glumac Tihomir Stanić, koji igra Žiću, pozvao je kolegu Nenada Jezdića, koji se oporavlja od korone, a u seriji tumači Baju.

– Zvao sam ga da mu kažem svoje impresije, da ga hvalim i da sa njim podelim zadovoljstvo, koje sam imao dok sam po prvi put gledao epizode – rekao je Stanić. – Kao protagonisti, ali i privatno, uspeli smo da dosegnemo zaboravljeni ideal solidarnosti, međusobnog pomaganja, razumevanja u nevolji. To sigurno postoji u svima nama i našem narodu, a zaboravljeno i potisnuto je nametanjem sebičnih i takmičarskih ideala.

Serija počinje slučajnim susretom Žiće, bivšeg šofera, a potom bibliotekara, i Baje, vozača autobusa u Ubu. Oni ostaju bez posla i gledajući reprizu “Kamiondžija”, odlučuju da kupe kamion i osnuju firmu.

– Njihovo kumstvo je kobajagi, ali obojica ga prihvataju, što stvara nesebično prijateljstvo. Serijom će dominirati bolja, ljudska strana čoveka, koja je nežna i puna ljubavi prema svima, kao i potreba da se pomogne. Vreme je da se to reafirmiše kroz priču o marginalnim ljudima – ističe Stanić.

Osim glavnih junaka, kroz zanimljive i duhovite avanture, prolaziće i Žićina žena Dara (Paulina Manov), njihovo petoro dece, deda Grča Jarac (Branislav Zeremski), Darina sestra Seka (Jelena Stupljanin) i dve nesuđene Bajine supruge, Silvana (Iva Ilinčić) i Đerasima (Danina Jeftić). U ekipi koja broji više od sto glumaca, nalaze se i Iva Ilinčić, Bojan Dimitrijević, Nebojša Ilić, Marko Gvero, Bojan Dimitrijević i drugi.

POSLEDNjI PESNIK PERIFERIJE

UREDNIK serije Saša Radojević istakao je da nova serija nije direktan nastavak, već je inspirisana junacima koje su igrali Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja.

– Na plemenit način spojene su osobine vremena i decenija, koje su se iza nas valjale. Prisutan je i sentiment ljudi koji žive između sela i grada. Takve junake više nećemo gledati u našim televizijskim serijama, jer dolazi nova epoha, a Gordan Mihić bio je poslednji pesnik periferije.

Danas objavljeno

Jelisaveta Orašanin sa Maldiva mami uzdahe

Vanja A

Porodica Balašević neće održati jednogodišnji pomen Đoletu!

Vanja A

Biković: Uhvatim sebe kako se foliram

Vanja A

Ostavite komentar