Žestok okršaj Dodika i Stanivukovića u Narodnoj skupštini RS - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Žestok okršaj Dodika i Stanivukovića u Narodnoj skupštini RS

Nastavljeni su žestoki okršaji i prepucavanja opozicionih poslanika i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u nastavku današnje sjednice NSRS.

Nastavljeni su žestoki okršaji i prepucavanja opozicionih poslanika i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u nastavku današnje sjednice NSRS. Iako poslanici danas trebaju donijeti odluku o tome da li će podržati Dodikovu izjavu po kojoj bi spor sa Hrvatskom oko izgradnje Pelješkog mosta bio štetan po vitalni interes Srpske, sjednicu obilježavaju prijetnje, vrijeđanja i međusobna prepucavanja.

–Bok dečki – riječi su kojima se poslanik PDP Draško Stanivuković obratio poslanicima vladajuće koalicije te ih upitao zbog čega se smiju dok Dodik prijeti parlamentarcima i ne persira ih u svom obraćanju.

–Ne plaše Vas se svi – rekao je Stanivuković obraćajući se Dodiku, te dodao da zna šta ga najviše plaši.

–Najviše Vas plaši to što postoje neki ljudi koje ne možete kontrolisati. Ja sam jedan od njih – dodao je Stanivuković. On je istakao da iza Dodikove izjave oko spora sa Hrvatskom u vezi Pelješkog mosta stoje isključivo hrvatski, a ne srpski interesi.

Stanivuković je upitao Dodika da li je ikada otišao u UKC Banjaluka i upitao doktore šta je njihov nacionalni interes.

–Ježim se na ovakvu diktaturu i želim da joj se suprostavim. Drago mi je što morate da me slušate ovdje 10 minuta. Ne možete mi dati otkaz, ne možete me zastrašiti, a na vaše lažne osvete se ježim – naglasio je Stanivuković, koji je dobio opomenu od potpredsjednice NSRS Željke Stojičić, nakon što se obratio Dodiku s riječima da će ga nadživjeti jer tek ima 26 godina, a ovaj preko 60.

Dodik mu je na to odgovorio da je lažni mesija koji vježba svoj govor pred ogledalom.

–Da je ovo diktatura ti ne bi progovorio. Ne bi ni smio biti ovdje. I evo, slušao sam te mirno, i moram priznati da pola toga nisam ni čuo – poručio je Dodik.

On je potom pokazao fotografije Stanivukvića u društvu ozloglašene braće Ćulum, koji su se slikali ispred njegove kuće.

Dodik se osvrnuo i na stalne prozivke članova njegove porodice, navodeći kako su njegova djeca završila škole u inostranstvu i vratili se u Republiku Srpsku gdje imaju svoje poslove i zarađuju novac za svoje porodice. Srpski član Predsjedništva BiH kazao je da Stanivuković ne može biti bolji kandidat za gradonačelnika Banjaluke, nazvavši ga luzerom i gubitnikom.

Dodao je da Stanivuković nema problem sa Dodikom, već sa većinom koja ga je izabrala. Dodik je istakao da će Igor Radojčić biti kandidat za gradonačelnika Banjaluke i da Stanivuković nema šanse da ga pobijedi na izborima.

–Ne smetaš mi ti, već ovi kreteni oko tebe jer su bitange kao ti – istakao je Dodik u svom obraćanju Stanivukoviću, aludirajući na braću Ćulum koji su se fotografisali ispred njegove kuće.

Dodik je upozorio Stanivukovića da ne dovodi kriminalce u Srpsku. Obratio se i ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču i rekao mu da izbaci “bitange” iz Republike Srpske svaki put kada uđu.

–Ti nisi perfektan, već defektan – poručio je Dodik Stanivukoviću.

Srpskainfo

Danas objavljeno

Oštrije mjere u nekoliko italijanskih regiona

M.

Patrijarh Porfirije: Biću prisutan na Baniji ne samo molitvom nego i fizički

M.

Rusija počela testiranje nove vakcine, prvi dobrovoljci primili Sputnjik Lajt

M.

Ostavite komentar