13. Oktobra 2019.

“Zenit nije u Evroligi zbog Gazproma”

Big Portal

Zenit iz Sankt Peterburga, čiji je glavni sponzor pomenuta firma, ovog leta dobio je specijalnu pozivnicu pre Partizana, a mnogi su kao razlog videli “leđa” koja imaju Rusi.

Tu se pre svega misli na Gazprom, međutim Bertomeu demantuje da je bilo razgovora dve strane.

Nikada nismo imali pregovore sa Gazpromom, nikada. U smislu neke saradnje, sponzorstva, to nikada nije bio slučaj. Ne znam da li ćemo u budućnosti pričati, ali za sada se ništa nije desilo. Zenit je pozvan u Evroligu zato što smo mislili da su prava ekipa za nas i da će doprineti rastu takmičenja. To je sve“, rekao je Bertomeu u Rusiji.

Prvi čovek Evrolige na konferenciji za medije pričao je i o posećnosti ruskih klubova.

Ne radi se sve o pobedama. Želimo da imamo timove koji imaju dobru strukturu, mogućnost da napune Arenu sa 10.000 ili 12.000 ljudi. To je nešto što u Rusiji nismo imali prethodnih sezona. To je domaći zadatak koji Rusi moraju da urade. Radimo i u konstantnoj smo vezi sa VTB ligom, ali ima još mnogo posla da se uradi. Jedan od razloga zašto smo pozvali Zenit, je upravo taj što smo znali da su oni najjači tim što se tiče posećenosti. To je za nas glavno. Verovatno više nego pobeda CSKA, ili porazi Fenerbahčea, Real Madrida ili Panatinaikosa“, rekao je Bertomeu.

Zenit je u petak odigrao prvu utakmicu u Evroligi pre domaćom publikom. Tribine su bile skoro pune protiv Barselone (6.700, maks 7.100), međutim ruski klub doživeo je debakl izgubvši 87:63.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare