Zeničanin nastavnicu ucjenjivao eksplicitnim snimcima - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Zeničanin nastavnicu ucjenjivao eksplicitnim snimcima

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Elvedina Čurića iz Zenice, ranije osuđivanog, zbog krivičnog djela ucjena, počinjeno u sticaju s krivičnim djelom ugrožavanje.

Optužnicu je u cjelosti potvrdio Opštinski sud Zenica.

Čuriću se stavlja na teret da je od šestog i sedmog mjeseca 2020. do 9. septembra ove godine, nakon prekida ljubavne veze sa S. B., zaprijetio da će objaviti fotografije i snimke intimnog sadržaja na društvenim mrežama i poslati ih učenicima i direktoru osnovne škole u Zenici, gdje je ona radila kao nastavnica.

– Uradio je to da naškodi njenom ugledu i na taj način je prisilio da nastavi ljubavnu vezu s njim, kojom prilikom je od nje uzeo 1.500 KM, s ciljem da ne objavi slike i snimke – navodi se u optužnici.

Nakon toga je 27. juna ove godine oko 9.30 sati ispred Baucentra „Almy“ u Zenici, u mjestu Pečuj, dok se oštećena S. B. nalazila u svom vozilu, dovezao do nje alfa romeom i tom prilikom joj iz vozila uputio ozbiljne prijetnje po život i tijelo. Nakon što je rekla da će ga prijaviti policiji uzeo je bejzbol-palicu i zaprijetio joj riječima: “Vidiš ovo, prebiću te, ubiću te, prebiću ti noge, nisi ti u situaciji da mi govoriš!“

Nove prijetnje novinarima Alternativne televizije: Hakeri otežali rad medijske kuće
Kazao joj je da je on „Bog i da mora imati seksualnu vezu s njim“.

Poslije toga je 3. jula ove godine u Zenici kod Gradske kafane parkirao svoje vozilo do vozila S. B. i ponovo joj prijetio: “K…o, ubiću te, uništiću ti život, ostaćeš bez posla i svi će vidjeti tvoje slike!“ Još jednom ju je svojim vozilom presreo u julu ove godine te, pokazujući joj drvenu paliju, kazao: “Ubiću te, noge ću ti polomiti!“

Kod žene su sve navedene prijetnje izazvale osjećaj straha i nesigurnosti za vlastiti život, piše Avaz.

Danas objavljeno

Blokade i protesti širom Srbije

M.

Moskva odbacila izvještaje o mogućem napadu na Ukrajinu

M.

Posljednji apel Merkelove: “Vakcinišite se”

M.

Ostavite komentar