Žene spavaju bolje i čvršće kraj pasa, nego kraj muškaraca - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Žene spavaju bolje i čvršće kraj pasa, nego kraj muškaraca

SUDEĆI prema nedavnom istraživanju jednog američkog univerziteta, žene spavaju bolje kraj svojih ljubimaca nego kraj svojih partnera. Ispitane su 962 žene, od kojih je 55% dijelilo krevet s barem jednim psom, a 31% spavalo je kraj barem jedne mačke tokom svog života. Istraživanje je otkrilo da je 57% žena potvrdilo…

SUDEĆI prema nedavnom istraživanju jednog američkog univerziteta, žene spavaju bolje kraj svojih ljubimaca nego kraj svojih partnera. Ispitane su 962 žene, od kojih je 55% dijelilo krevet s barem jednim psom, a 31% spavalo je kraj barem jedne mačke tokom svog života.

Istraživanje je otkrilo da je 57% žena potvrdilo da su ih psi manje budili tokom noći nego što su to činile mačke ili njihovi partneri. Istraživanje je takođe pokazalo da su mačke i partneri remetili san žena te da su im pružali manju ugodnost u odnosu na pse.

Isto tako, žene koje spavaju sa psima potvrdile su da liježu i bude se ranije nego što to čine žene koje spavaju s partnerima ili mačkama. Naučnici su zaključili kako se sve to događa zbog veće odgovornosti vlasnica pasa.

Ustajanje svakoga jutra u isto vrijeme i redovne šetnje rezultuju strožom rutinom koja je, na kraju svega, dobra za san svake vlasnice, odnosno vlasnika. Naš je zaključak da svako treba barem jednog psa u svom životu, ako ni zbog čega drugog, onda zbog dobrog sna!

Index

Danas objavljeno

Tužna realnost: Madonna na posljednjim fotografijama izgleda neprepoznatljivo, ruke skriva iz jednog razloga

Vanja A

Razvodi se Robin Rajt

Vanja A

Picerija razbjesnila goste jer dodatno naplaćuje sječenje pice

V.R.

Ostavite komentar