Žene koje se odluče na abortus u Teksasu mogle bi biti kažnjene smrću - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Žene koje se odluče na abortus u Teksasu mogle bi biti kažnjene smrću

U Teksasu je predložen novi zakon koji zabranjuje abortus u bilo kojem mjesecu trudnoće i žestoko osuđuje žene koje donesu takvu odluku i ljekare koji ih obavljaju. Najgori mogući oblik kazne za abortus je smrtna kazna.

Zakon je predložio Toni Tinderholt, političar iz Republikanske stranke. Svoj prijedlog je iznio u januaru opravdavajući ga činjenicom da treba misliti na prava nerođenog djeteta. Prvo saslušanje i sastajanje u vezi s ovim zakonom biće održano narednog ponedjeljka i utorka, prenosi Mirror.

“Živo ljudsko biće, od momenta nastanka u obliku spermatozoida ima ista prava, moći i privilegije i štite ga isti zakoni kao i bilo koje ljudsko rođeno biće”, piše u predloženom zakonu.

Tinderholt je već ranije predlagao slične zakone koji nisu usvojeni. Nekoliko puta je dobio prijetnje smrću zbog svojih prijedloga, ali nije odustao i ne želi da odustane.

“Mislim da je važno da svi zapamte da, ako pijani vozač ubije trudnu ženu, treba mu se suditi kao da je ubio dvije osobe”, dodao je Tinderholt.

Ukoliko se ovaj zakon usvoji, on će zabraniti abortus u potpunosti, bilo da se radi o silovanju, trgovini ljudima ili incestu.

Klix

Danas objavljeno

Kovid propusnica uslov i za vjerske objekte, bioskope…

M.

Maskirane osobe pucale iz kalašnjikova na autobus kod Dečana, četvoro poginulih

M.

SZO novi soj virusa korona nazvala “Omikron”

M.

Ostavite komentar