Žena od 94 godine osvojila zlato u sprintu - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Žena od 94 godine osvojila zlato u sprintu

Indijka Bhagvani Devi Dagar (94) ispisala je istoriju u Finskoj na Svetskom atletskom prvenstvu za starije od 35 godina.

Daga je osvojila zlatnu medalju u trci na 100 metara.

Na nedavnom završenom takmičenju WMAC – World Masters Athletic Championship, koje se održava u finskom gradu Tampere – drugom po veličini u toj skandinavskoj zemlji, Dagar je u trci na 100 metara postigla vreme od 24,74 sekunde, navodi Hindustan tajms.

Dagar je osvojila i dve bronzane medalje u bacanju kugle, prenosi portal Lajfstajlejža i dodaje da je rezultat koji je Indijka ostvarila dokaz ”da godine nisu i ne mogu biti nikakva prepreka”.

Za rezultate koje je postigla Bhagvani Devi Dagar dobila je čestitke iz celog sveta. “Vrlo sam srećna što sam svoju zemlju učinila ponosnom tako što sam osvojila medalje u drugoj državi, rekla je Dagar po povratku u domovinu. Njena ambicija podstakla je i podstiče mnoge ljude da ispune svoju sportsku strast.

Svetsko masters atletsko prvenstvo održano od 29. juna do 10. jula u gradu koji zovu “Mančester severa” udaljenom 180 kilometara od Helsinkija.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Bursa produžila ugovor sa Alimpijevićem do 2025. godine

Vanja A

Juventus ima novog predsjednika

Zeljka

Holandija prva, u osmini finala i Senegal, Ekvador ispao

Vanja A

Ostavite komentar