Žena iz Zagreba 48. žrtva, još 27 pozitivnih - BIGportal.ba
Region Vijesti

Žena iz Zagreba 48. žrtva, još 27 pozitivnih

Osamdesetosmogodišnja žena iz Zagreba 48. je žrtva virusa korona u Hrvatskoj, izjavio je danas ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš.

Beroš je na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba civilne zaštite istakao da je ta žena imala značajne hronične bolesti.

  • Danas je 57. dan od pojave virusa korona. Imamo novih 27 slučajeva, a ukupno 1.908. Testirane su ukupno 26.274 osoba, a u protekla 24 časa 664, što znači da je 7,26 odsto pozitivnih. Na resporatoru je 18 pacijenata, a imamo 801 oporavljeno lice – rekao je Beroš.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović istakao je da je prije nekoliko dana produžena odluka o zabrani prelaska granica koja je usklađena na nivou EU, prenose hrvatski mediji.

  • Pratićemo zaključke na nivou Evrope. Kad govorimo o spajanju porodica, to su izuzeci. A ima i još nekih izuzetaka – rekao je Božinović, odgovarajući na pitanje kada bi mogao biti olakšan prelazak granice sa susjednim zemljama.

On je ponovio da je moguće popustiti u nekim mjerama, ali da sve odluke koje će donositi Vlada zavise od epidemiološke situacije.

  • Napravićemo procjenu rizika i reći šta svaka pojedina situacija znači za broj oboljelih. Onda će Vlada donijeti odluku. Ono što znam, što sam čuo, pročitao, a i sam predajem na Fakultetu, nastava onlajn ide dobro i nema razloga da se godina ne završi tako – naglasio je Božinović.

Prema njegovim riječima, Vlada i svi ministri rade na tome da bude kreirana fazna izlazna strategija popuštanja mjera.

  • Kada to bude završeno, a trebalo bi biti ove sedmice, znaćemo više o svemu. Važno je da kad budemo krenuli u popuštanja da sve bude dobro usklađeno sa potrebama raznih učesnika u društvu, te da bude napravljena procjena epidemiološkog rizika u tom trenutku – rekao je Božinović.

Danas objavljeno

“Republika Srpska ne odustaje od toga da se neposredno bira član Predsjedništva BiH”

M.

U Skupštinu CG stigla inicijativa za smjenu Bečića

M.

Blinken: SAD će dati pisani odgovor Rusiji u vezi sa bezbjednošću

M.

Ostavite komentar