Zemljotres u Meksiku, jedna osoba poginula, nestalo struje - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Zemljotres u Meksiku, jedna osoba poginula, nestalo struje

Snažan zemljotres jačine 7,6 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu obalu Meksika i odneo najmanje jedan ljudski život, a oštećene su zgrade, nestalo je struje i mnogi stanovnici Meksiko Sitija napustili su privremeno svoje domove zbog bezbednosti.

U izveštajima lokalnih medija se navodi da je posle zemljotresa, koji se dogodio juče u 13.05 časova po lokalnom vremenu, više stambenih objekata oštećeno, a u prestonici Meksika oglasio se seizmički alarm tačno na godišnjicu dva ranija razorna zemljotresa, prenosi Rojters.

Jedna osoba je poginula u pacifičkoj luci Manzaniljo kada se na nju obrušio krov robne kuće, saopštile su meksičke vlasti.

Vlasti su takođe prijavile štetu u nekoliko bolnica u zapadnoj državi Mičoakan u blizini epicentra, koji je bio u slabo naseljenom delu Meksika.

Jedna osoba je povređena padom stakla u jednoj od bolnica, saopštila je vlada.

Nestalo je struje u pojedinim delovima grada u Meksiko Sitiju, oko 400 km od epicentra.

Nacionalna elektroprivreda saopštila je da su prekidi u snabdevanju pogodili 1,2 miliona korisnika.

U saopštenju američkog Centra za geološka istraživanja (USGS) je potvrđeno da je epicentar zemljotresa bio 37 kilometara jugoistočno od Akvile u blizini granice država Kolima i Mičoakan i na dubini od 15,1 kilometra.

Zemljotres se dogodio nekoliko minuta nakon oglašavanja sirena za uzbunjivanje, i manje od sat vremena od simulacije alarma za potres, povodom godišnjice dva razorna zemljotresa koji su se dogodili pre pet i 37 godina, na isti dan, 19. septembra.

Hiljade ljudi je poginulo u zemljotresu 19. septembra 1985. godine, a više od 350 je poginulo u zemljotresu 19. septembra 2017. godine, navodi Rojters.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Danas samo izbor srpskih delegata u Dom naroda Parlamenta BiH

M.

Poslanici novog saziva PD PS BiH položili zakletvu

M.

Dodik sa Girginom o izgradnji auto-puta Bograd – Sarajevo

M.

Ostavite komentar