Zemljotres dodatno oštetio zgradu opštine u Kostajnici - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Zemljotres dodatno oštetio zgradu opštine u Kostajnici

Zgrada opštinske uprave u Kostajnici dodatno je oštećena u sinoćnjem zemljotresu, rekao je načelnik ove lokalne zajednice Nikola Janjetović. On kaže da je bio terenu nakon potresa i da su na zgradi opštine vidljiva dodatna oštećenja, dok građani za sada nisu prijavili nova oštećenja na stambenim objektima.

Janjetović je rekao da su građani Kostajnice, nakon sinoćnjeg potresa na području Petrinje, koji se osjetio i u regionu, u panici izašli iz kuća na ulice, ali da su noć proveli u svojim domovima.

“Dobro je što smo prethodnih dana uklonili oštećene dimnjake koji bi u ovom posljednjem zemljotresu sigurno pričinili još veću štetu”, istakao je Janjetović.

On je dodao da su juče u Kostajnicu dopremljena dva kontejnera koja je nabavila opština, a koji će biti korišteni kao privremeni smještaj za najugroženija lica.

Područje Petrinje juče u 18.00 časova pogodio je zemljotres jačine pet stepeni po Rihteru u kojem je oštećeno nekoliko objekata, ali niko nije nastradao.

Najnoviji potres osjetio se u mnogim gradovima u Hrvatskoj i BiH.

U razornom zemljotresu jačine 6,3 stepena, koji je 29. decembra pogodio područje Petrinje, poginulo je sedam osoba, a pričinjena je velika materijalna šteta na objektima.

Kostajnica je opština u Republici Srpskoj u kojoj je pričinjena najveća šteta na stambenim objektima u razornom potresu 29. decembra. Oštećeno je oko 600 objekata od kojih je 15 za rušenje, a 37 za hitnu sanaciju.

Danas objavljeno

Na benzinskoj pumpi snimljen pokušaj krađe vozila

M.

U selu u sjevernom dijelu Zakintosa naređena evakuacija

M.

Kit iz Sene nije preživio

M.

Ostavite komentar