4. Septembra 2020.

Zemlje sa najbržom 5G mrežom na svetu: Da li vas pobjednik iznenađuje?

Big Portal

5. Kanada

Razvoj 5G mreže u Kanadi nema neku posebnu dugu istoriju. Pre svega nekoliko meseci, ova zemlja krenula je sa implementacijom, ali su pokazali da nije važno koliko se radi, već da li se radi kvalitetno.

Tri operatera nude 5G konekciju u sklopu svojih usluga, a prosečna brzina preuzimanja je 178.1 Mbps.

4. Kina (Teritorija Tajvana)

Kao ni Kanada, ni Tajvan ne razvija dugo 5G mrežu. Nekoliko najvećih gradova na području Tajvana ima razvijenu 5G infrastrukturu, a samo je jedan brend zadužen za tamošnju tehnologiju – Erikson.

Što se tiče brzine preuzimanja podataka, nalazi se na četvrtom mestu sa rezultatom od 210.2 Mbps.

3. Australija

Mada je ova država krenula sa izgradnjom 5G infrastrukture još 2019. godine, samo desetak gradova je zapravo i pokriveno. Ovde, naravno, mislimo na najveće gradove – Melburn, Brizbejn, Sidnej itd.

Bronzanu medalju i treće mesto na ovoj listi Australija je zaslužila zahvaljujući prosečnoj brzini preuzimanja od 215.7 Mbps.

2. Južna Koreja

Ovo je bila prva zemlja na svetu koja je zvanično pokrenula komercijalnu 5G mrežu, 3. aprila 2019. godine. Trenutno, manje od petine gradova u Južnoj Koreji nije pokriveno 5G mrežom, a sama zemlja ima više od 7 miliona korisnika nove tehnologije.

Suvereno drugo mesto Južna Koreja drži zbog brzine preuzimanja podataka od 312.7 Mbps.

1. Saudijska Arabija

U junu 2019. godine, STC Group je zvanično objavila početak komercijalnih 5G usluga u Saudijskoj Arabiji, ujedno postajući, naravno, i prvi operater koji pruža ovakvu vrstu usluge u zapadoazijskoj zemlji.

S obzriom na to kako se kotira na ovoj listi, sasvim je jasnu da Saudijska Arabija ima najveću prosečnu brzinu preuzimanja podataka putem 5G mreže na svetu – zapanjujućih 414.2 Mbps.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare