Zemlja se polako otvara: Pomoć ekonomiji - za svakog punoletnog građanina bon od 100 evra - BIGportal.ba
Region Vijesti

Zemlja se polako otvara: Pomoć ekonomiji – za svakog punoletnog građanina bon od 100 evra

Od ponedeljka se zbog bolje epidemiološke situacije u Sloveniji ponovo dopušta rad svih trgovina i pružanje uslužnih delatnosti.

Rad noćnih klubova i diskoteka biće ograničen do ponoći, objavila je u četvrtak slovenska vlada, prenosi “Jutarnji list”.

Uslužne delatnosti poput frizerskih i kozmetičkih salona moraće nedeljno da testiraju zaposlene na koronavirus, a istoj proceduri podvrgnuti su i radnici u kazinu i salonu za igre, sajamske i kongresne aktivnosti.

Ostaje i obaveza da kod većih događanja mogu prisustvovati samo gosti koji su vakcinisani, preležali kovid ili su se prethodno testirali i negativni su na koronavirus, a isti je uslov i za sva okupljanja na otvorenom preko sto ljudi.

Vlada je osim toga u četvrtak nakon sednice objavila da je potvrdila predlog zakona o pomoći ekonomiji i turizmu “težak” 243,5 miliona evra, a uključuje među ostalim i podelu novih besplatnih bonova koji će moći da se troše u ugostiteljstvu, turizmu, za sportske i kulturne događaje.

Svi odrasli stanovnici dobiće bon u vrednosti 100 evra, a mlađi od 18 godina bon od 50 evra, objavila je slovenska vlada nakon sednice.

U Sloveniji su u poslednja 24 sata potvrđene samo 83 zaraze koronavirusom i nijedan oboleli od kovida 19 nije preminuo, prvi put u poslednjih sedam meseci.

U toj je zemlji u utorak proglašen kraj epidemije kovida 19.

Danas objavljeno

Zapadni Balkan: Najniže penzije u BiH i Srbiji

M.

Patrijarh Porfirije: Dolazak u Republiku Srpsku je veliki blagoslov

M.

Turska protjeruje deset ambasadora: Na “udaru” i izaslanici Amerike, Njemačke i Francuske

M.

Ostavite komentar