"Zemlja nomada" najbolji film na 93. dodjeli Oskara - BIGportal.ba
Magazin Showbiz Svijet Vijesti

“Zemlja nomada” najbolji film na 93. dodjeli Oskara

Film “Zemlja nomada” režiserke Kloi Žao o marginalizovanoj generaciji starijih Amerikanaca koji lutaju zapadom SAD u starim kombijima pobjednik je noćašnje ceremonije dodjele filmskih nagrada “Oskar”.

Ovo ostvarenje trijumfovao je u tri kategorije: za najbolji film, režiju i za najbolju glumicu. Ova nagrada pripala je Frensis Mekdormand.

Entoni Hopkins dobio je “Oskara” za najbolju mušku ulogu, za nastup u filmu “Otac”, prenio je AFP.

Danski film “Јoš jedna tura” proglašen je za najbolje ostvarenje izvan engleskog govornog područja.

Žaova, prva žena obojene kože koja je dobila nagradu za najbolju režiju, zahvalila je “svim ljudima koje je srela na putu” i naučili sve šta je “snaga otpora i nade i šta je prava ljubaznost”.

“Molim vas pogledajte naš film na najvećem ekranu na kojem je to moguće. I jednog dana, vrlo brzo, povedite svakog koga znate u bioskop, rame uz rame u tom mračnom prostoru i gledajte svaki film koji se prikazuje”, rekla je Mekdormandova u svom obraćanju.

Nagrade za najbolje sporedne uloge pripale su Danijelu Kaluju za nastup u filmu “Јuda i crni mesija”, te Јuh-Јung Јunu iz Јužne Koreje za ulogu u ostvarenju “Minari”.

“Oskara” za najbolji scenario dobila je Britanka Emerald Fenel za film “Obećavajuće mlade žene”.

Ovogodišnja ceremonija proglašenja i dodjele nagrada premještena je iz raskošnog pozorišta u Holivudu u jednu željezničku stanicu u centru San Franciska da bi se ispoštovali protokoli u vezi sa kovidom 19.

Danas objavljeno

Pola vijekaa album “School`s Out” Alisa Kupera: Zvuk mladosti koja je završena

Vanja A

Treći svjetski rat? “Totalna katastrofa”

M.

Putin je prihvatio poziv Indonezije na samit Grupe 20

M.

Ostavite komentar