16. Decembra 2020.

Zeljković: Srpska radi na više pravaca za nabavku vakcine

Big Portal

“Osim sporazuma s Međunarodnim fondom za nabavku vakcina (GAVI), Republika Srpska radi na više pravaca kako ne bi došli u situaciju da ostanemo bez svih vakcina protiv korona virusa”, rekao je Zeljković.

Komentarišući informaciju da postoji realna opasnost da BiH ostane bez dvije trećine vakcina protiv virusa korona od predviđenih oko 1.200.000, jer Vlada Federacije BiH nije uplatila svoj dio sredstava do roka koji je istekao juče, Zeljković je rekao da je to trenutno problematična situacija, te da ne zna tačno kako je definisan ugovor i da li je moguće da Srpska sama ide u tu proceduru.

Savjet ministara je na današnjoj sjednici pozvao Vladu FBiH da predviđeni dio sredstava za nabavku vakcine protiv virusa korona što prije uplati, s obzirom na to da su svoje finansijske obaveze u predviđenom roku završile vlade Republike Srpske i Brčko distrikta.

U septembru je Savjet ministara završio obaveze u pogledu nabavke vakcina protiv virusa korona za BiH, kada je ugovoreno 1.230.000 doza vakcina.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare