Zeljković: Srpska radi na više pravaca za nabavku vakcine - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Zeljković: Srpska radi na više pravaca za nabavku vakcine

Republika Srpska radi na više pravaca za nabavku ruske i drugih vakcina protiv virusa korona koje budu dostupne u zavisnosti koji će dobavljač biti u mogućnosti da isporuči vakcinu, izjavio je danas Srni direktor republičkog Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković.

“Osim sporazuma s Međunarodnim fondom za nabavku vakcina (GAVI), Republika Srpska radi na više pravaca kako ne bi došli u situaciju da ostanemo bez svih vakcina protiv korona virusa”, rekao je Zeljković.

Komentarišući informaciju da postoji realna opasnost da BiH ostane bez dvije trećine vakcina protiv virusa korona od predviđenih oko 1.200.000, jer Vlada Federacije BiH nije uplatila svoj dio sredstava do roka koji je istekao juče, Zeljković je rekao da je to trenutno problematična situacija, te da ne zna tačno kako je definisan ugovor i da li je moguće da Srpska sama ide u tu proceduru.

Savjet ministara je na današnjoj sjednici pozvao Vladu FBiH da predviđeni dio sredstava za nabavku vakcine protiv virusa korona što prije uplati, s obzirom na to da su svoje finansijske obaveze u predviđenom roku završile vlade Republike Srpske i Brčko distrikta.

U septembru je Savjet ministara završio obaveze u pogledu nabavke vakcina protiv virusa korona za BiH, kada je ugovoreno 1.230.000 doza vakcina.

Danas objavljeno

Bajden uz suze položio zakletvu i zvanično postao 46. predsjednik Amerike

D

Bajden stigao u Kapitol, sve spremno za inauguraciju

D

I Pens ostavio pismo svojoj nasljednici

D

Ostavite komentar