Željko Obradović napustio Fenerbahče, privremeno napustio i košarku - BIGportal.ba
Košarka Sport

Željko Obradović napustio Fenerbahče, privremeno napustio i košarku

Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović zvanično je napustio klupu Fenerbahčea.

Informacija je potvrđena na oficijalnom sajtu turskog kluba.

Nedelju dana su trajali pregovori predsednika Alija Kodža i srpskog stručnjaka, da bi na kraju Obradović u dogovoru sa porodicom odlučio da posle sedam godina napusti Istanbul.

“Kao što je poznato, naš cenjeni trener Željko Obradović došao je u Istanbul prošle nedelje i sreo se sa predsednikom Alijem Kodžom, kao i sa predsednikom Semihom Ozsojem, oko planova za novu sezonu. Posle pregovora, naš trener vratio se u svoju zemlju prošlog petka i hteo je da donese konačnu odluku posle sastanka sa porodicom”, stoji na sajtu Fenera.

“Nažalost, želimo da naglasimo da je naš trener danas poslao svoj odgovor klubu i odlučio da ne bude deo tima ove godine. Kao arhitekta brojnih uspeha, koji je došao u Fenerbahčeovu porodicu u sezoni 2013/14 i osvojio Evroligu 2017, moramo da poštujemo ovu odluku našeg cenjenog trenera Željka Obradovića, legende Fenerbahčea. On će zauvek biti deo porodice Fenerbahčea, sa ostvarenjima i neopisivom radošću koju nam je doneo”, saopštili su iz turskog kluba.

U narednim danima ćemo videti kakvi su dalji koraci devetostrukog šampiona Evrope.

Sa Fenerbahčeom je osvojio jednu Evroligu i četiri trofeja šampiona Turske.

Željko Obradović se oglasio o daljim planovima nakon napuštanja klupe Fenerbahčea.

On je ujedno objavio da će napraviti pauzu od godinu dana u svojoj karijeri.

“Posle sedam fantastičnih godina jedina stvar koja mi je ostala da je uradim je da se iskreno zahvalim bivšem predsedniku Azizu Jildrimu i njegovom odboru, kao i trenutnom predsedniku Aliju Koču i potpredsedniku Semihu Ozsoju na njihovoj podršci”, naveo je Obradović.

Iskusni 60-godišnji stručnjak se ujedno zahvalio i navijačima i svim igračima koje je trenirao, sa kojima je, ujedno, osvojio jednu Evroligu, četiri turska prvenstva i tri Kupa.

“Veoma sam zahvalan igračima sa kojima sam sarađivao poslednjih sedam godina. Oni su najbitniji deo, ostvarili su izvanredne rezultate. Posebno sam zahvalan i onima bez kojih ovaj posao nema smisla, navijačima. Oni su nam pokazali bezrezervnu podršku i ljubav u svim momentima tokom ovih sedam godina. Toliko uspomena su nam dali i to nikada u životu neću zaboraviti. Bilo je čast i zadovoljstvo biti deo kluba kao što je Fenerbahče. Ovo je novi početak za Fener a ne kraj i ja sam siguran da će navijači i dalje podržavati klub i da će ponovo slaviti sjajne sportske uspehe”, dodao je srpski trener.

Ovime je ujedno stavljena tačka na spekulacije o tome da će Obradović preuzeti Partizan ukoliko Andrea Trinkijeri napusti kormilo crno-belih.

Danas objavljeno

Efes deklasirao Zvezdu, povreda Lojda

D

Vorli osvojila Kronplac, prva pobjeda poslije dvije godine

D

Otvorio se Jović: Nisam mogao da pričam sa Zidanom

D

Ostavite komentar