Željeznice Srpske zatvaraju pružne prelaze - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Željeznice Srpske zatvaraju pružne prelaze

Željeznice Republike Srpske dolaze u problem obezbjeđenja izvršnog osoblja te su prinuđeni zatvarati pojedina službena mjesta za regulisanje želejzničkog saobraćaja.

Ovo su naveli iz preduzeća Željeznice Republike Srpske u svom dopisu koji su uputili Stanici za bezbjednost saobraćaja Policijske uprave Prijedor.

U dopisu su saopštili da će od prvog marta zatvoriti službeno mjesto Brezičani u vremenu od 20 sati uveče do osam sati ujutru.

– Putni prelaz u stanici Brezičani, u km 155+165, biće neobezbijeđen, odnosno rampa će biti podignuta, ali će svi vozovi koji saobraćaju kroz stanicu Brezičani u vremenu od 20 do osam časova imati obavezu da stanu ispred navedenog putnog prelaza, te na uvjerenju mašinovođe da na putnom prelazu i u neposrednoj blizini nema drumskih vozila ili pješaka, voz će oprezno nastaviti vožnju sve dok vučno vozilo ne pređe preko putnog prelaza, a i dalje propisanom brzinom – navedeno je u dopisu koji je potpisao generalni direktor Željeznica RS Slavko Gligorić.

Napominju da će ovakav način rada trajati do opoziva te mole policijske službenike da obrate pažnju na ponašanje vozača drumskih vozila kako bi se izbjegle bilo kakve neželjene situacije.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

Slučaj “Monstrum” ponovo trese Sjevernu Makedoniju

D V

Tuča za poslaničkom govornicom; “Kao argumente koristi silu” – Video

D V

Moskva zaprijetila – policija krenula po kućama

D V

Ostavite komentar