Štrajk može biti još rigorozniji - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Štrajk može biti još rigorozniji

Radnici Željeznica Republike Srpske (RS) održali su danas polučasovni štrajk upozorenja, jer im nisu povećane plate. Uputili su i poziv premijeru Radovanu Viškoviću da ih primi, zaprijetivši da štrajk može biti još rigorozniji. Jedan broj zaposenih okupio se na željezničkim stanicama u Banjoj Luci, Doboju, Prijedoru i Novom Gradu, dok…

Radnici Željeznica Republike Srpske (RS) održali su danas polučasovni štrajk upozorenja, jer im nisu povećane plate. Uputili su i poziv premijeru Radovanu Viškoviću da ih primi, zaprijetivši da štrajk može biti još rigorozniji.

Jedan broj zaposenih okupio se na željezničkim stanicama u Banjoj Luci, Doboju, Prijedoru i Novom Gradu, dok su neki, zbog zakona o štrajku, morali da ostanu na svojim radnim mjestima, ali podržavaju zahtjeve predstavnika šest sindikata u ovom javnom preduzeću.

-Imamo apsolutnu podršku svih radnika i Konfederacije sindikata – rekao je predsjednik Sindikata željezničara Jelenko Dobraš.

Još jednom je pozvao premijera Radovana Viškovića da ih primi, a ukoliko ne dođe do sastanka biće, kaže, još rigorozniji.

-Spremni smo da idemo na još rigoroznije poteze, svjesni da je nezadovoljstvo i u ‘Mittalu’ Prijedor, sindikatu medicinskih sestara i tehičara i svi će da nas podrže – ustvrdio je Dobraš obraćajući se radnicima na željezničkoj stanici u Banjoj Luci.

Više neće, kaže, vjerovati obećanjima, već samo pismenim mjerama menadžmenta.

Dobraš je dodao da su se na štrajk upozorenja odlučili, iako je to nepopularna mjera, jer nisu naišli na razumijevanje Vlade i drugih viših organa da se poboljša položaj radnika Željeznica RS.

Obećanje uprave o stimuliciji u iznosu od šest do 10 posto zavisno od raspona plate, nije im bilo dovoljno, jer se odnosilo samo na maj, već traže povećanje zarada.

Tražili su od premijera Radovana Viškovića odgovor zašto Vlada nije dala saglasnost za povećanje plata, ali nisu dobili odgovor.

Predsjednik Konfederacije sindikata RS Željko Tepavčević podržao je sindikalce u njihovim zahtjevima te pozvao ih da istraju u svojim zahtjevima.

(Fena)

Danas objavljeno

Osumnjičeni za otmicu Stevanovića sprovedeni u Tužilaštvo

M.

Uragan hara Italijom; bujice ruše sve pred sobom, beživotno tijelo nađeno u grmlju

M.

Birajte alternativne pravce: Velike gužve na zapadnom tranzitu u Banjaluci

M.

Ostavite komentar