Željeli su da nas natjeraju da napustimo sastanak - BIGportal.ba
Region Vijesti

Željeli su da nas natjeraju da napustimo sastanak

Juče je nastavljen dijalog u Briselu i to je do sada bila najčudnija faza pregovora. Priština je juče željela da nas navede da napustimo sastanak i da se dijalog prekine našom krivicom, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas na konferenciji za štampu u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike.

Dodao je da je srpska delegacija uspjela na kratko da kaže u vezi sa nestalim osobama.

– Pokušali smo da pokažemo da ne želimo nikoga da sakrijemo, a istovremeno da uspjemo da prištinska strana nama i međunarodnoj zajednici omogući pristup određenim lokacijama na KiM kako bismo ispitali imali zakopanih tijela Srba – rekao je Vučić.

Kako kaže, 21. juna biće održana sjednica Narodne skupštine na kojoj će govoriti temeljno o svakom pitanju u vezi sa KiM i situacijom koju Srbija sa međunarodnom zajednicom, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas na konferenciji za štampu u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike.

Vučić se obraća naciji nakon što je juče imao trilateralne razgovore u Briselu, kojima su prisustvovali premijer Kosova Aljbin Kurti, šef diplomatije EU Žozep Borelj i specijalni predstavnik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Priština direktno poručila Borelju: “Kosovska policija nastavlja sa akcijama viđenim 13. oktobra”

M.

SKRIVAO ŠKALJARCA: Istragu protiv inspektora MUP RS preuzelo Tužilaštvo BiH

M.

Lete “varnice” – premijer optužio EU: “Ucjena i prijetnja”

M.

Ostavite komentar