Želite da imate dvojnika? Ruski robot je prava stvar za vas! - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Želite da imate dvojnika? Ruski robot je prava stvar za vas!

Izrada humanoidnih androida jedna je od grana robotike koje najviše zanimaju, oduševljavaju, ali i plaše ljude. Ruska kompanija Promobot proizvela je robota, pod imenom Robo-C, namjenjenog poslovnom tržištu, koji je u stanju da zameni ljude u obavljanju brojnih zadataka.

Ako kupac to želi, robot može da izgleda baš kao on. To znači da će ga proizvođač skenirati i na osnovu skena napraviti androida, za koga tvrde da je “kompletna antropomorfna mašina” koja kopira ljudske izraze lica, može da pomera oči, obrve, usne i druge mišiće lica.

Robot je u stanju da prikaže čak 600 različitih facijalnih izraza i grimasa. Istovremeno, dovoljno je pametan da može da razgovara sa ljudima prirodnim jezikom i da odgovara na pitanja pomoću više od 100.000 glasovnih modula.

Ovaj robot, doduše, neće umesto “svog čoveka” moći da ode u prodavnicu ili da odvede njegovu decu u vrtić, budući da je u pitanju samo robotski torzo. Međutim, moći će da obavlja poslove na šalteru, info pultu ili sličnom radnom mestu, gde će pružati korisne informacije klijentima svog vlasnika. A to što će robot moći da ima lice svog “gazde”, priznaćete, zvuči posebno zanimljivo.

Robot je takođe istreniran i da obavlja operacije plaćanja.

Pored svega toga, firma Promobot ističe da njihov android svom vlasniku može da obezbedi besmrtnost.

To, ipak, zvuči malo previše bizarno, pošto je malo verovatno da bi porodica nekog pokojnika baš uživala u razgovorima sa njegovom robotskim dvojnikom.

Ipak, većina će se, najverovatnije, složiti da Robo-C izgleda poprilično jezivo. Mada, možda uspeju i to da usavrše u nekoj narednoj naprednijoj verziji.

Cena robota je “na upit”, pa svako ko je zainteresovan može se informisati kod proizvođača.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Samsung Galaxy Z Flip3 će zadržati opciju punjenja od svega 15W

Zeljka

Honor nagovještava V7 Pro tablet, sa Dimensity 1300T čipsetom

Zeljka

Google će u posebnom panelu prikazivati razloge zbog kojih su izlistani određeni rezultati pretrage

Zeljka

Ostavite komentar