“Želim da se euforija iz Brizbejna i Sidneja prenese i u Melburn” - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Želim da se euforija iz Brizbejna i Sidneja prenese i u Melburn”

Gde god da se pojavi Novak Đoković pleni svojom pojavom. Njegovi uspesi nadaleko su čuveni, a posebno se proslavljaju gde god ima srpskih navijača.

Poznato je da u Australiji živi velika kolonija Srba, procenjuje se da ih ima preko 75.000 mada neki tvrde da ih je i više.

Đoković je, posebno na mlade generacije izvršio veliki uticaj. Sada sa ponosom svi ističu da su poreklom iz Srbije, a i Novak je rekao da mu njihova podrška mnogo znači kada dođe da igra na ovom kontinentu.

Nisam znao da taj pozitivan uticaj tako daleko ide, da je dotakao i živote mnogih familija, pomogao i roditeljima u odnosu sa decom, nameri da im se približi kultura i učvrsti privrženost našem narodu”, izjavio je Đoković ovih dana u Melburnu.

On je posebno istakao pozitivna iskustva sa prethodnog ATP Kupa u kojem je srpski tim ostvario veliki trijumf.

ATP kup je bilo takmičenje osvojeno kao kolektiv i izuzetna prilika da se patriotski istaknemo na terenu i van njega. Retke su prilike da igramo u ekipnom formatu. Bio je to inauguralni ATP kup, nezvanično svetsko prvenstvo, ogroman uspeh za jednu malu naciju, ali sada možemo reći, i naciju sa bogatom teniskom tradicijom u poslednjih 10 do 15 godina“, dodao je šampion Melburna.

On je i sam svestan uticaja koji ima na naše ljude širom sveta i kaže da mu je uvek drago kada ima prilike da se susretne sa njima.

Svestan sam da zbog uspeha i blagoslova da budem popularan, pogotovo među Srbima u dijaspori, uživam veliku pažnju, podršku naših ljudi. Trudim se da sebe podsećam na to koliko god mogu, kao što dajem zadatak ljudima oko sebe da sretnemo naše ljude po svetu kada god imamo priliku, da ih pozovemo da dođu na mečeve, da se stvori lepa atmosfera i da dožive nešto istinski lepo“, kaže Novak.

On je izrazio uverenje da će se atmosfera sa takmičenja u Brizbejnu i Sidneju preneti i na takmičenje do kraja turnira u Melburnu.

Kroz sport uvek mogu da se pošalju pozitivne poruke, da se manifestuju prava životna načela. Dosta ljudi, pogotovo mladih, poistovećuje se sa sportistima i žele da se i oni možda nekad oprobaju u profesionalnom sportu. Čast mi je i zadovoljstvo da čujem takvu priču, nadam se da će se euforija iz Brizbejna i Sidneja nastaviti u Melburnu“, zaključio je Đoković.

Danas objavljeno

Crna Gora napravila senzaciju, BiH stala na korak od nje

Vanja A

“Đoković može da umre u đubretu”u italijanskom “Korijere dela Seri” objavljen tekst novinara

Vanja A

Više ljudi traži povraćaj novca nego što kupuje karte za Australijan open

Vanja A

Ostavite komentar