16. Augusta 2019.

Želi da žene imaju dobar se*s pa im je osigurala mjesto posvećeno tome

Big Portal

Kako je riječ o izrazito religioznoj zemlji, Sekyiamah želi da žene imaju mjesto na kojem otvoreno mogu razgovarati o seksualnosti, piše CNN.

Blog je prije 10 godina pokrenula s prijateljicom Malakom Grant. Sekyiamah ne vodi blog samo iz konkretnih razloga već piše i o zdravlju, osnaživanju i zajednici.

Okružena porodičnim fotografijama, umjetnošću i knjigama, vodi svoju internetsku stranicu i radi kao direktorica komunikacija Zadruge za ženska prava u razvoju, organizacije koja podržava feminističke pokrete širom svijeta.

Sada u svojim ranim četrdesetima, Sekyiamah kaže kako se sve do 30. godine nije mogla osloboditi po pitanju seksualnosti i razgovarati o tome s drugim ženama. Na odmoru prije deset godina, na kojem je bila s pet drugih žena, svaki razgovor stalno se vraćao na temu seksa pa ju je to potaknulo da pokrene stranicu s jasnim ciljem.

Pitanja kojima se bavi tako se kreću od kako sigurno poslati golišave fotke partneru do toga kako prepoznati ženski orgazam. Iako se u Gani o seksu govori, o njemu se priča samo kroz muški pogled i njihove želje i nesigurnosti, dok su žene tu zakinute.

https://www.instagram.com/p/BzU03DMJZyS/?utm_source=ig_embed

Međutim, neki od jezika i tradicija te zemlje otkrivaju starije, šire poglede i razumijevanje pola i seksualnosti. Riječ “supi”, na primjer, odnosi se na intimno prijateljstvo između svije djevojake koje može ili ne mora biti seksualno. Tu su i mnogi programi koje vode vlada i međunarodne dobrotvorne organizacije fokusirajući se na seksualno i reproduktivno zdravlje, ali prema Sekyiamahu, ti programi obično ignorišu zadovoljstvo.

“Unutar međunarodnog razvojnog diskursa, kad god se spomene seksualno i reproduktivno zdravlje afričkih žena, o njima se govori kao o bolestima povezanim s plodnošću afričkih žena”, kaže te dodaje: “Zadovoljstvo je povezano s dobrobitima pa je tako seksualna edukacija bitna za potpun razvoj žene. Ako nemate kontrolu nad svojim tijelom, nad čime onda zapravo možete imati kontrolu?” pita se.

Mnoge žene s njom rado dijele iskustva i interese na blogu, a jedna od njih imena Laquo istakla se mišlju u kojoj su se pronašle brojne druge žene. “Želim sebi dati priliku da se osjećam kao žena, a ne samo kao nečija majka”, napisala je i primila podršku drugih Afrikanki.

Index

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare