Zelenski: SAD ne mogu da nam narede istragu o Bajdenu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Zelenski: SAD ne mogu da nam narede istragu o Bajdenu

Predsednik Volodimir Zelenski rekao je da Ukrajina ne može biti naterana da otvori istragu o predsedničkom kandidatu američkih demokrata Džou Bajdenu.

Predsednik Volodimir Zelenski rekao je da Ukrajina ne može biti naterana da otvori istragu o predsedničkom kandidatu američkih demokrata Džou Bajdenu.

To se odnosi i na poslovanje njegovog sina u Ukrajini.

“To nema nikakve veze sa mnom. Naša nezavisna policija je spremna da istraži svako kršenje zakona”, rekao je Zelenski novinarima.

Američki predsednik Donald Tramp je u julu od Zelenskog tražio da ispita njegovog političkog rivala Bajdena. Upitan o Trampovom zahtevu, Zelenski je rekao da je Ukrajina “nezavisna zemlja i da joj se ne može naređivati”.

Zelenski nije naveo šta bi moglo da dovede do eventualnog pokretanja istrage.

Ukrajinski lider je ponovo kritikovao odluku Bele kuće da objavi transkript njegovog julskog telefonskog razgovora s Trampom, dodavši da Ukrajina “najverovatnije” neće objaviti svoj transkript.

Objavljivanje sadržine Trampovog zahteva Zelenskom je demokratama u Kongresu SAD omogućilo da formalno počnu proceduru za istragu protiv Trampa, koja bi mogla dovesti i do njegovog smenjivanja.

Izvor: Beta/AP

Danas objavljeno

Vozio pijan i pod zabranom skrivio tešku nesreću: Vozaču ubici iz Kotor Varoša četiri godine robije

M.

EU se ne šali, pala paprena kazna: Milion evra dnevno

M.

Mijenjaju se uslovi za starosnu penziju u Srpskoj

M.

Ostavite komentar