Zelenski Putinu: Treba li da razgovaramo? Kremlj odgovorio - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Zelenski Putinu: Treba li da razgovaramo? Kremlj odgovorio

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio da je spreman da se sastane sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom. Zelenski je u obražanju putem društvenih mreža predložio i da u razgovor s ruskim liderom budu uključene i Nemačka, Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države i Francuska. “I sada treba da se okrenem ruskom predsedniku…

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio da je spreman da se sastane sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

Zelenski je u obražanju putem društvenih mreža predložio i da u razgovor s ruskim liderom budu uključene i Nemačka, Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države i Francuska.

“I sada treba da se okrenem ruskom predsedniku Vladimiru Putinu? Treba li da razgovaramo? Hajde da razgovaramo o tome kome pripada Krim i koga nema u Donbasu”, naveo je Zelenski.

Kako prenosi Sputnjik, sastanak je predložen u Minsku. “Mislim da će nas Aleksandar Lukašenko sa zadovoljstvom primiti”, rekao je Zelenski.

Rojters piše da su se odnosi između Kijeva i Moskve zaoštrili nakon što je Rusija pripojila Krimsko poluostrvo 2014. godine i podržala borce u sukobima u istočnoj Ukrajini, u kojima je poginulo 13.000 ljudi.

Kremlj je već odgovorio na ovu inicijativu. Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da će Moskva razmotriti predlog i dodao je i da je potrebno da se shvati da li takav dijalog ima perspektivu.

Danas objavljeno

Merkelova uvodi još rigoroznije mjere u Njemačkoj

D V

Promjene naziva ulica u BiH važan korak ka pomirenju

D V

SAD “presjekle” telefonsku liniju ruskom konzulatu?

D V

Ostavite komentar