Zelenski Putinu: Treba li da razgovaramo? Kremlj odgovorio - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Zelenski Putinu: Treba li da razgovaramo? Kremlj odgovorio

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio da je spreman da se sastane sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom. Zelenski je u obražanju putem društvenih mreža predložio i da u razgovor s ruskim liderom budu uključene i Nemačka, Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države i Francuska. “I sada treba da se okrenem ruskom predsedniku…

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio da je spreman da se sastane sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

Zelenski je u obražanju putem društvenih mreža predložio i da u razgovor s ruskim liderom budu uključene i Nemačka, Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države i Francuska.

“I sada treba da se okrenem ruskom predsedniku Vladimiru Putinu? Treba li da razgovaramo? Hajde da razgovaramo o tome kome pripada Krim i koga nema u Donbasu”, naveo je Zelenski.

Kako prenosi Sputnjik, sastanak je predložen u Minsku. “Mislim da će nas Aleksandar Lukašenko sa zadovoljstvom primiti”, rekao je Zelenski.

Rojters piše da su se odnosi između Kijeva i Moskve zaoštrili nakon što je Rusija pripojila Krimsko poluostrvo 2014. godine i podržala borce u sukobima u istočnoj Ukrajini, u kojima je poginulo 13.000 ljudi.

Kremlj je već odgovorio na ovu inicijativu. Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da će Moskva razmotriti predlog i dodao je i da je potrebno da se shvati da li takav dijalog ima perspektivu.

Danas objavljeno

Stampedo ispred stadiona pred utakmicu Afričkog kupa nacija, šestoro mrtvih

M.

Snijeg paralisao istanbulski aerodrom, širom zemlje zaglavljeno preko 4.500 ljudi

M.

Američka vojska u stanju uzbune: “Jasan signal”

M.

Ostavite komentar