Zelenski "dozvolio" Gončaruku da ostane premijer Ukrajine - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Zelenski “dozvolio” Gončaruku da ostane premijer Ukrajine

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski dozvolio je premijeru Oleksiju Gončaruku da ostane na čelu vlade nakon što je podneo ostavku zbog audio-snimka u kojem kritikuje Zelenskog.

U video-snimku na kojem Zelenski i Gončaruk sede za stolom, predsednik Ukrajine je rekao da će Gonarčuku i njegovoj vladi dati šansu, dok je premijer “uglavnom bio tih”, prenosi Rojters.

Gončaruk je ponudio ostavku nakon što se u audio-snimku, koji je kružio po društvenim mrežama ove nedelje, moglo čuti kako kritikuje predsednika, ali je za Rojters ranije naveo da bi mogao da zadrži posao.

Na snimku sa sastanka Gončaruka i ministra finansija sa ukrajinskom nacionalnom bankom, koji je održan u decembru prošle godine, može se čuti muškarac koji komentariše kako Zelenski ima manjak znanja iz ekonomije.

“Odlučio sam da dam šansu vama i vašoj vladi”, rekao je Zelenski, ali je dodao kako Vlada nije ispunila određene zadatke, poput razrešavanja ministara koji ne rade na reformama.

Predsednik Ukrajine je ukrajinskom premijeru rekao da mu je javnost pozajmila svoje poverenje i dodao da Gončaruk još nije isplatio ovu pozajmicu ukrajinskom društvu.

Zbog snimka, Gončaruk je ponudio ostavku i na Fejsbuku napisao da je Zelenski “primer otvorenosti i pristojnosti”.

“Ipak, da bih otklonio bilo kakve sumnje u poštovanje i poverenje u predsednika, napisao sam pismo o ostavci i predao ga predsedniku, koji ima pravo da ga podnese parlamentu”, objavio je Gončaruk na Fejsbuku ranije danas.

RTS

Danas objavljeno

U ponedjeljak nestabilno uz čestu kišu i pljuskove

Vanja A

Fon Kramon: Albanski gradonačelnici nemaju politički legitimitet

Vanja A

Poznati prvi rezultati izbora u Turskoj

Vanja A

Ostavite komentar