7. Aprila 2022.

Zelenski: Biće uveden embargo na naftu, pitanje po cijenu koliko života

Big Portal

On je u videu poručio da će, posle onoga što je svet video u Buči, odnos prema Rusiji biti jednostavan – ili podržavate potragu za mirom, ili podržavate neopravdane masakre.

“Imamo informacije da je nakon Buče ruska vojska promenila taktiku i pokušava da ukloni ubijene Ukrajince sa ulica i podruma na okupiranoj teritoriji. Ovo je samo pokušaj da se sakriju dokazi o zločinima koje su počinili osvajači. I ništa više. Ali ne mogu da izbegnu odgovornost. Već znamo za hiljade nestalih ljudi”, naveo je on.

Zelenski objašnjava da će se “zahvaljujući objektivnoj istrazi, svedocima i satelitskom nadzoru, saznati sve okolnosti većine ruskih ratnih zločina na teritoriji Ukrajine”.

Dodao je i da su zapadne države objavile novi paket sankcija Rusiji, kao i da iako “ovaj paket ima spektakularan izgled, nije dovoljan”.

“I dalje ćemo insistirati na potpunom blokiranju ruskog bankarskog sistema od međunarodnih finansija. Takođe ćemo nastaviti da insistiramo na tome da demokratski svet odbije rusku naftu”, naveo je.

Kako kaže, embargo će biti uveden – “pitanje je samo koliko će još ukrajinskih muškaraca i žena ruska vojska imati vremena da ubije za to vreme”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare