"Zeleno svjetlo" za izmjene crnogorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Zeleno svjetlo” za izmjene crnogorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Odbor Skupštine Crne Gore za ljudska prava i slobode dao je “zeleno svjetlo” na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica i predložio Skupštini da ga usvoji.

Ranije danas poslanici opozicije napustili su sjednicu Odbora za ljudska prava na kojoj su razmatrane izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, prenose podgorički mediji.

Ministar pravde Crne Gore Vladimir Leposavić naveo je da se ne usvaja novi zakon o slobodi vjeroispovijesti, nego da se u manjem obimu mijenja zakon o kojem je Venecijanska komisija već dala mišljenje.

Cilj izmjena zakona je, kako je rekao, uklanjanje odredaba za koje je Savjet Evrope već dao preporuku da se uklone.

Ispred zgrade Skupštine Crne Gore ponovo se okupila grupa građana zbog najavljenih izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Okupljeni građani zamjeraju novoj vladi to što na sjednicu Odbora za ljudska prava nisu pozvali nikoga od predstavnika “crnogorske pravoslavne crkve”.

Podršku okupljenima, kako se navodi, dali su i poslanici opozicije.

Zbog kontroverznog Zakon o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, koji je usvojen krajem prošle godine, u više crnogorskih gradova održavane su protestne šetnje, jer taj akt predviđa otimanje imovine i svetinja Srpske pravoslavne crkve i njenih eparhija u Crnoj Gori.

Danas objavljeno

Uhapšeni narko bos biće isporučen američkim vlastima

M.

Slovenački premijer i ministar dobili prijetnje smrću

M.

Veliko otkriće o egipatskim mumijama koje bi moglo da izmijeni istoriju

M.

Ostavite komentar