Sastojci:
– 300 g svežeg kravljeg sira
– 100 ml neutralne pavlake
– 100 ml kisele pavlake
– 1 kašika iseckanog kaprara
– 1 kašika iseckanog peršuna
– 1 kašika iseckanog vlašca
– 1 kašika iseckanog svežeg krastavca
– malo soli i bibera
– 1 kašika suvog začina
Priprema:
Sir, neutralnu i kiselu pavlaku, so, biber i suvi začin dobro penasto izmešajte. Dodajte iseckani vlašac, peršun i kapar, pa na kraju pažljivo umešajte kockice krastavaca koji ste pre toga oljuštili, očistili i odstranili mu koštice.
Zelenom namazu odgovaraće sve vrste crnog i belog hleba.
Može se poslužiti u kombinaciji s kobasicama ili kuvanom šunkom.
Savet plus
Umesto svežih krastavaca možete staviti rotkvice.
Sveži kravlji sir prethodno protisnite kroz sito s manjim rupicama kako bi namaz bio maziviji.