Zdravstvenim ustanovama isporučeno više od 31.000 prve doze vakcina - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Zdravstvenim ustanovama isporučeno više od 31.000 prve doze vakcina

Zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj do sada je isporučeno više od 31.000 prve doze vakcina protiv virusa korona i oko 10.000 druge doze, izjavio je Srni direktor republičkog Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković.

Zeljković je rekao da je u Institutu i regionalnim centrima u toku vakcinacija i revakcinacija zdravstvenih radnika zaposlenih u privatnim zdravstvenim ustanovama, kao i roditelja djece sa poteškoćama u razvoju.

  • Prema planu vakcinacije, nakon što se završi vakcinacija građana starijih od 65 godina, počeće vakcinacija osoba sa hroničnim oboljenjima – dodao je Zeljković.

On je podsjetio da je u Srpskoj zvanično vakcinacija počela 12. februara, te da su prema planu prvo vakcinisani zdravstveni radnici u kovid odjeljenjima u bolnicama Republike Srpske.

  • Trenutno je u domovima zdravlja u Republici Srpskoj u toku vakcinacija osoba starijih od 65 godina. Većina domova zdravlja u Srpskoj preuzela je vakcine i provode imunizaciju prema svojim planovima – kaže Zeljković.

Detaljan plan vakcinacije građani mogu pogledati na internet stranici https://javnozdravstvors.org/index.php?view=clanak&id=1576&lang=SR-CIR

Danas objavljeno

Sprema se zakon protiv Kineza zbog Pelješkog mosta?!

M.

Teška saobraćajna nesreća kod Gradačca

M.

Šef Pentagona otkriva da li će Amerika oboriti kinesku raketu

M.

Ostavite komentar