Zdravstveni radnici finansiraju oporavak Republike Srpske?! - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Zdravstveni radnici finansiraju oporavak Republike Srpske?!

Na računima Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske do sada je uplaćeno oko 58 miliona KM, kazali su iz Ministarstva finansija Republike Srpske. Od tog iznosa 50 miliona KM je izdvojeno iz budžeta, 3,7 miliona se odnosi na uplate budžetskih korisnika odnosno njihovih dobrovoljnih izdvajanja iz ličnih primanja a ostatak su donacije pravnih i fizičkih lica.

Zanimljivo je da značajan dio ovih uplata stiže od zravstvenih radnika koji se navodno dobrovoljno odriču dijela plate kako bi pomogli ekonomski oporavak Republike Srpske!

Podsjetimo, Vlada Republike Srpske je otvorila posebne račune Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske, kako bi se doprinijelo očuvanju radnih mjesta i pomoglo onim pojedincima I firmama koji su najviše pogođeni mjerama za suzbijanje pandemije.

Doprinos prikupljanju sredstava u ovaj Fond, kako tvrde u Vladi RS, je lični humani gest svakog pojedinca. Nezvanične informacije koje su kolale društvenim mrežama govore da se na zaposlene ipak vrši pritisak da pristanu na ovaj dodatni namet.

Spisak onih koji su odlučili da se odreknu dijela primanja objavljuje se na stranici koronavirususrpskoj.com koju je pokrenula Vlada Republike Srpske.

Zanimljivo je da posljednjih dana najviše uplata u ovaj Fond vrše zdravstvene ustanove, bolnice i domovi zdravlja.

Tako su 7. maja uplate izvršili Bolnica Istočno Sarajevo i Specijalna bolnica Mlječanica Kozarska Dubica, te domovi zdravlja Vlasenica, Ozren Petrovo, Sveti Sava Teslić, Rudo i Ljubinje.

Dan ranije uplate su izvršili domovi zdravlja Ugljevik i Modriča, dok su 5. maja novac uplatili, kada je riječ o zdravstvenim ustanovama, Bolnica dr. Mladen Stojanović Prijedor, Opšta bolnica Sveti apostol Luka, Opšta Bolnica Gradiška i Bolnica Trebinje (izdvajanja iz neto primanja zaposlenih).

Prije toga su novac uplatili i domovi zdravlja Ugljevik, Modriča itd.

(Biznisinfo)

Danas objavljeno

Evropol obavijestio MUP Srbije: Kriminalna grupa namjerava atentat na Vučića!

M.

Vučićeva poruka: Nema povlaćenja! Pobijedićemo ih sve

M.

Kriminalcima smeta jaka Srbija na čelu sa Vučićem

M.

Ostavite komentar