Zdravko Mamić u tajnosti podmirio cijeli dug Hrvatskoj - BIGportal.ba
Region Vijesti

Zdravko Mamić u tajnosti podmirio cijeli dug Hrvatskoj

Zdravko Mamić, koji se nalazi u bijegu u BiH te je u Hrvatskoj osuđen na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja 52 miliona kuna iz GNK Dinama, u tajnosti je u petak podmirio čitav dug prema Hrvatskoj, odnosno uplatio je u državni budžet navedena 52 miliona kuna.

Tačnije, kako piše Jutarnji, navodno je uplaćeno još 45 miliona kuna, budući da je Uskok već ranije imao blokiranih sedam miliona kuna koje je Mamić najprije bio položio kao kauciju da neće bježati, a kada mu je ona svojevremeno vraćena, Uskok ju je zaplijenio smatrajući da se radi o novcu koji potiče iz krivičnog djela.

Ovu informaciju o nagodbi Mamića i države ovom listu potvrdilo je više osoba dobro upućenih u slučaj. Prema izvorima Jutarnjeg, Mamićeva supruga Marina, koja je bila Mamićev punomoćnik u ovoj parnici, u petak je potpisala nagodbu sa zagrebačkim Županijskim državnim tužilaštvom, koje je bilo zaduženo za sprovođenje zapljene nad imovinom Zdravka Mamića na osnovu pravosnažne presude osječkog Županijskoga suda.

Sam sadržaj nagodbe, odnosno prije svega porijeklo 45 miliona kuna koje je Mamićeva supruga navodno uplatila u državni budžet najveća je misterija, čitave priče, a niko od izvora ovog lista ili nije znao ili nije želio govoriti o porijeklu novca.

(Nezavisne)

Danas objavljeno

Petorka uhapšena u akciji “Vagabundo”, dokazi iz Sky i Anom aplikacija

Vanja A

Napad na crkvu u Mostaru – napad na sigurnost srpskog naroda

Vanja A

Uvoznici gasa u BiH čekaju nove ugovore sa Rusima

Vanja A

Ostavite komentar