Zbogom znojenju i neprijatnim mirisima: Napravite prirodni dezodorans od sastojaka koje sigurno imate u kući - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Zbogom znojenju i neprijatnim mirisima: Napravite prirodni dezodorans od sastojaka koje sigurno imate u kući

Ljudi koji se pojačano znoje znaju koliko to može da bude neprijatno, ali narodni ljekari su odavno ponudili rješenja iz prirode: efikasni su soda bikarbona, jabukovo sirće i limun

Neprijatan miris zbog znojenja u najrazličitijim okolnostima, u potpunosti može da sruši samopouzdanje. Stvara nervozu i nesigurnost, zbog čega se osoba povlači, jer brojni preparati nisu doneli očekivani ishod. Međutim, za ovo neprijatno stanje narodni lekari nude rešenja iz prirode.

* Soda bikarbona je jeftino, a efikasno rešenje. Dovoljno je da prstohvat stavite u malo vode ili na vlažne prste i da istrljate pazuh. Kada se osuši, ostatak praha otklonite maramicom.

* Jabukovo sirće deluje kao prirodni dezodorans i uništava bakterije. Dovoljno je da natopite tupfer vate mešavinom sirćeta i vode u odnosu dva prema jedan, i pređete preko kritičnih delova koji se znoje. Postupak ponavljajte svake večeri pred spavanje, sve dok neprijatan miris i znojenje ne prestanu.

* Limun je naročito efikasan kod pojačanog znojenja. Deluje kao prirodni dezodorans, a njegova kiselina takođe ubija bakterije. Isecite limun na dve polovine, pa istrljajte pazušni prostor. Ostavite potom da tako odstoji od 15 do 30 minuta, a zatim isperite hladnom vodom. Postupak ponavljajte bar jednom svakoga dana.

Izvor: Novosti

Danas objavljeno

Trikovi kako izabrati savršene kestene, ispeći ih i lako oguliti

Vanja A

Zašto je tuširanje hladnom vodom veoma zdravo?

Vanja A

Štrudla od jabuka: Najlakši recept za kolač koji miriše na djetinjstvo

Vanja A

Ostavite komentar