Zbogom Windows 10! Microsoft danas otkriva Windows 11 - neki fanovi ga već mrze - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Zbogom Windows 10! Microsoft danas otkriva Windows 11 – neki fanovi ga već mrze

Windows 11 biće prikazan danas na velikom Microsoftovom događaju, ali neki ljubitelji Windows-a 10 već su jasno stavili do znanja da ne vole sledeću veliku nadogradnju, nazvavši je “smećem”.

Microsoft će se sutra pozdraviti sa Windows-om 10 kada pokreće njegovu potpuno novu nadogradnju na Windows 11. Očekuje se da će kompanija iz Redmonda sve objaviti tokom velike uvodne reči, pri čemu zbog dosadašnjih procurelih informacija već znamo da će Windows 11 biti zvezda večeri.

Kao što je primetio tim u operativnom sistemu Windows Latest, čini se da je Microsft slučajno objavio novi dokument za podršku koji pokazuje ime Windows 11. Brojni ljudi su uspeli da se dokopaju early preview videa Windows 11, objavljenih na Tvitteru, pokazujući njegov novi izgled. Čini se da nadogradnja sadrži osveženi dizajn sa ažuriranim start menijem, mekim zaobljenim uglovima na kutijama, promenom šablona radne površine i čak potpuno novim zvukom kada korisnici pokreću računar.

Takođe znamo da Microsoft zvanično 2025. godine ukida podršku za Windows 10, što jasno pokazuje da ga menja nešto novo.

Potpuni detalji biće otkriveni večeras, a ova nadogradnja će možda predstavljati šok za neke koji su mislili da je Windows 10 ovde zauvek. U stvari, možda je i iznenadio neke u Microsoftu, kompaniji koja je još 2015. godine rekla da će Windows 10 biti njen poslednji operativni sistem.

Moraćemo da sačekamo i vidimo šta su tačno nove funkcije uključene u Windows 11, ali rane procurele informacije, pokazuju kako će stvari izgledati, što izgleda nije dobro prošlo kod obožavalaca Windows 10 operativnog sistema.

“Ovo ….. je samo smeće od dizajna”, rekao je jedan korisnik. Dok je drugi dodao: “Ne shvatam, zašto, u čemu je poenta, zašto to nazvati 11? Svi ​​znamo da je tu samo Windows 10 i sav nasleđeni kod u proteklih 30 godina. Ne razumem potrebu za zaobljene uglove kada 98% ekrana ima tvrde uglove.”

Ostali korisnici operativnog sistema Windows 10 iskaljuju svoju frustraciju zbog gubitka trenutnog softvera jednom rečenicom: “Zar Windows 10 nije trebalo da bude poslednja verzija? Zar nije kao live service koju je Microsoft nameravao da zauvek ugasi? Da li se pogrešno sećam stvari?”

Događaj počinje u 17 časova po našem vremenu (u simboličnih 11 ujutro po vremenu na istočnoj obali SAD), a možete ga pratiti ovde.

Danas objavljeno

Realme GT Neo2T ozvaničen sa MediaTek Dimensity 1200-AI čipom

Vanja A

Huawei nagovještava Enjoy 20e, sa 6.3-inčnim ekranom i 5000mAh baterijom

Zeljka

AirPods 3, HomePod mini u boji i glasovni Apple Music

Zeljka

Ostavite komentar