30. Decembra 2022.

Zbogom SUS: Hyundai će u Norveškoj od 1. januara prodavati isključivo električne automobile

Big Portal

Poznato je da je norveško tržište automobila, posebno potpuno električnih, izuzetno snažno poslednjih nekoliko godina.

Sada stiže najava iz Hyundaija, da se posle osam godina neprekidnog rasta ovaj korejski proizvođač automobila etablirao kao jedan od značajnih brendova na norveškom tržištu. Naročito nakon predstavljanja IONIQ modela 2016.

Ulaskom u 2023, biće postavljena je nova prekretnica za Hyundai na norveškom tržištu. Do kraja 2022. biće prodati poslednji plug-in hibridi ovog brenda u toj skandinavskoj zemlji, a od 1. januara Norveška će biti prvo tržište na kojem Hyundai nudi samo električne automobile.

“Čvrsto verujemo u ponudu modela koji već imamo, a sada kada smo lansirali potpuno novi IONIQ 6, došlo je vreme da se na norveškom tržištu prodaju samo potpuno električni automobili. IONIQ 5 i Kona Electric su se dugo etablirali kao neki od najpopularnijih automobila na tržištu i uvereni smo da će nam naši potpuno električni automobili doneti uspeh i u budućnosti”, kaže Tomas Rosvold, izvršni direktor Hyundai Motor Norway.

Hyundai Kona Electric (Foto: Hyundai promo)

Korejski brend nudi električne automobile velike snage već nekoliko godina, uključujući veoma visoku efikasnost, veliku autonomiju u vožnji i inovacije kao što su 800 V ultra-brzo punjenje.

Udeo električnih automobila marke Hyundai u Norveškoj u 2022. iznosio je čak 93%, a električni automobili su kontinuirano činili preko 90 odsto prodaje u Norveškoj poslednjih godina.

U periodu od 2020. do 2022. godine, brend je isporučio 25.000 putničkih automobila, od kojih je 92 odsto potpuno električno.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare