29. Jula 2022.

Zbogom Leica – prvi pogled na novi Huawei Mate 50

Big Portal

Pojavile su se i prve fotografije koje naslućuju kako bi mogao da izgleda novi Mate 50 u Standard Edition verziji. Promena prednjeg dela je vidljiva u korišćenju pitch rupice prednje kamere, umeto “pilula” notch-a koji je korišćen na Mate 40 liniji. Ekran je ravan sa mikro zakrivljenim površinama na dužim ivicama, ali sa izrazito velikim pokrivanjem vidljive površine,  što je bio znak razpoznavanja i prethodne serije, ali ovog puta malo bolje.

HuaweiMate50_0.jpg

Leđa telefona koriste sada već preoznatljivo veliki kružni element sa tri ugrađene kamere. Ono što se odmah da primetiti  je potpuni izostanak Leica logoa, koji je zamenjen sa X-MAGE, a što je zapravo novi HUAWEI brend za sistem obrade fotografija razvijen kao “in-house” rešenje. Da li će biti na nivou prethodnika koji je postavio veoma visoke standarde, ostaje da vidimo.

Primećujemo da se između dva sočiva nalazi element sa metalnim kontaktom za koji je pretpostavka da se može koristiti za monitranje dodatne opreme u cilju kvalitetnijeg fotografisanja. Druga pretpostavka je da ovaj pozlaćeni kontakt jezičak, služi za opcionu eksternu 5G masku  u cilju boljeg i bržeg prenosa podataka bežičnim putem, čime zapravo menja na elegantniji nači dosadašnji način veze preko USB-C interfejsa sa eksternim 5G modemom.

Huawei Mate 50 će pokretati Snapdragon 8 Gen 1, 4G čipset dok je instalirani operativni sistem HarmonyOS u 3.0 verziji. 

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare